Ботев стартира ударно в U19, "канарчетата" разгромиха Берое

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев стартира с убедителна победа сезона в Елитната юношеска група до 19 години. В среща от първия кръг, на естествен терен №1 в "Коматево",  "канарчетата" се наложиха с 4:1 над Берое.

Момчетата на Иван Кочев имаха сериозно превъзходство срещу "заралии", но успяха да извоюват победата едва в заключителните 10 минути, когато стигнаха до три от попаденията. 

В първите минути "жълто-черните" изпуснаха няколко добри ситуации, а в 19-ата минута ознаменуваха добрата си игра с попадение, като негов автор бе Димитър Богданов. Последваха няколко пропуска за пловдивчани и секунди преди края на първата част Димитър Калчев сгреши фатално в наказателното си поле, а главният съдия Мустафа Шефкет посочи бялата точка и гостите изравниха.

През вторите 45 минути ботевистите контролираха топката, но стигаха значително по-трудно до изгодни положения за гол пред противниковата врата. Това принуди треньора Иван Кочев да извърши няколко ротации в състава си и това даде резултат в последните 10 минути.

В 83-ата минута Ангел Бастунов центрира в наказателното поле на Берое, където над всички се извиси Иван Кирев и нападателят с глава вкара за 2:1. 4 минути по-късно "жълто-черните" сътвориха меле пред вратата на "заралии", в което най-съобразителен се оказа Мартин Татаров, който с удар от малък ъгъл се разписа за 3:1.

В даденото от съдията продължение Бастунов се опита да намери Кирев, като се получи лек рикошет, но в крайна сметка топката стигна до играча с №13 и той от близка дистанция фиксира крайното 4:1.