Ботев победи Черно море в луд мач със седем гола и две дузпи при U19 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

В изключително драматичен мач от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 години Ботев се наложи с 5:2 над Черно море. Срещата се игра на един от естествените терени на базата на "канарчетата" в "Коматево" и предложи много емоции за около 50 зрители.

Освен със седемте гола, двубоят ще се запомни с двете дузпи за "жълто-черните", както и с четирите принудителни смени в състава на пловдивчани. С постигнатия успех ботевистите са с пълен актив от 6 точки и голова разлика 9:3 след първите два кръга.

"Канарчетата" стартираха изключително активно и контролираха изцяло случващото се в първите минути. Само 180 секунди след първия съдийски сигнал топката премина голлинията на "моряците", но главният съдия отсъди нарушение в атака на Иван Кирев.

В 5-ата минута Милко Георгиев пусна към Здравко Дерменов по десния фланг, бекът центрира към Иван Кирев и той стреля, получи се рикошет, а топката попадна в Милко Георгиев, който също шутира и кълбото мина на сантиметри от страничния стълб. В 9-ата минута Петър Чалъков пусна отличен пас към Рангел Парасков, който се насочи към вратата на варненци и стреля от границата на наказателното поле, но слабо и във вратаря.

В 18-ата минута гостите стигнаха до първото си опасно положение, след като топката бе пусната зад гърба на "жълто-черната" отбрана и нападател се озова на добра позиция, но Стамболийски предвидливо излезе и скъси дистанцията. В 20-ата минута напречната греда на вратата на Черно море бе разтресена след удар на Здравко Жилов от 20 метра. 

В 24-ата минута логичното се случи и "жълто-черните" поведоха. Иван Кирев бе фаулиран в наказателното поле на "моряците", а главният съдия Димо Димов не се поколеба и посочи бялата точка. Зад кълбото застана Милко Георгиев, който с прецизен удар се разписа за 1:0.  Само 3 минути по-късно "канарчетата" вече имаха два гола аванс. Иван Кирев се пребори за топката великолепно с глава в центъра на терена и отклони към Здравко Жилов, който напредна и останал сам срещу вратаря отправи диагонален удар за 2:0.

Секунди по-късно в състава на ботевистите бяха извършени две принудителни смени, като терена напуснаха Атанас Пашалиев и Рангел Парасков. Радостта на "жълто-черните" от двата гола обаче бе кратка и в 33-ата минута Емил Янчев с красив удар от ъгъла на наказателното поле намали - 2:1.

В 36-ата минута головата фиеста продължи с нова дузпа за Ботев. Милко Георгиев проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и финтира защитник, който го събори и съдията за втори път отсъди 11-метров наказателен удар. Този път с изпълнението се нае Иван Кирев, който също с хладнокръвие реализира за 3:1. След нови три минути "моряците" отново намалиха, а този път голмайстор за тима се превърна Ертан Томбак.

В началните минути на втората част "жълто-черните" играха изключително разконцентрирано и предоставиха инициативата на своите гости. Момчетата на Иван Кочев допуснаха много брак в играта си и действията се водеха предимно в тяхната половина. 

Въпреки това, в 58-ата минута пловдивчани на няколко пъти бяха близо до четвърти гол. Първо Иван Кирев намери Милко Георгиев в наказателното поле и нападателят от малък ъгъл стреля, но вратарят изби в корнер. При изпълнението на ъгловия удар се получи кратко разбъркване и топката попадна в Здравко Жилов, който шутира от 17 метра, но след рикошет топката премина на сантиметри от гредата. При последвалия нов корнер Васил Василев се извиси над всички, но от пет метра прати топката в аут.

Между 63 и 70 минути гостите от Варна получиха правото да изпълнят редица свободни удари пред наказателното поле на Ботев, но всичките бяха пропиляни с лека ръка. В 72-ата минута Иван Кочев направи трета принудителна смяна и терена напусна Валентин Тодоров.

Пропуските на "зелените" бяха наказани от "канарчетата" в 77-ата минута, когато интригата бе убита с четвърти гол. Милко Георгиев намери Иван Кирев в наказателното поле, а нападателят овладя и с точен удар в долния ляв ъгъл реализира втория си гол в двубоя. Веднага след попадението Кирев даде знак на наставника си, че се нуждае от смяна и по този начин ботевистите трябваше да извършват четвърта принудителна промяна в състава си. 

В 83-ата минута Милен Златков проби по десния фланг и пробва центриране, а след рикошет в тялото на защитник резултатът набъбна до 5:2. Малко преди последния съдийски сигнал Милко Георгиев също бе близо до това да отбележи второто си попадение в двубоя, но вратарят на гостите отрази два последователни удара. 

В следващия кръг, който е междинен, Ботев гостува на ПФК "ЦСКА-София". Двубоят е в четвъртък от 17:00ч. в столицата. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.