Инфарктна победа за Ботев срещу Монтана в U17, "канарчетата" с обрат на стадион "Огоста"

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна инфарктна победа с 3:2 при гостуването си на Монтана в мач от 4-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на помощния изкуствен терен на стадион "Огоста" в Монтана и предложи много емоции за зрителите.

Още в 1-ата минута Кристиан Добрев остана очи в очи с вратаря на домакините, но стреля право в тялото му. След по-малко от 120 секунди ботевистите направиха нов сериозен пропуск. След меле пред вратата на Монтана топката попадна в Благой Костандовски, който на 5 метра от голлинията прати кълбото над вратата. 

В следващите минути играта се водеше предимно в центъра на терена и липсваха положения пред двете врати. Така се стигна до 30-ата минута, когато "сините" поведоха, след като играч на домакините засече с глава центриране отдясно.

Второто полувреме стартира по подобие на първото - с пропуск на Крис Добрев. В 52-ата минута нападател на "сините" прехвърли излезлия напред Рангел Рангелов и резултатът стана 2:0.

В 61-ата минута топката бе центрирана на задна греда към наказателното поле на "сините" и Димитър Балинов с глава върна едно попадение, давайки началото на пълния обрат. Само 3 минути по-късно Крис Добрев се разходи между няколко защитници и пусна към Димитър Тонев, който от непосредствена близост изравни - 2:2. 

Веднага след изпълнението на центъра Кристиян Козаров отне и останал очи в очи с вратаря на домакините пропусна отличен шанс. Малко след това Димитър Балинов бе близо до втория си гол в мача, но ударът му с глава бе спасен от вратаря.

Натискът на "канарчетата" даде нужния резултат в 77-ата минута, когато пловдивчани стигнаха до победното попадение. Кристиян Козаров проби на аутлинията и пусна към Димитър Балинов, който с премерен изстрел донесе трите точки на отбора си.

В следващия кръг Ботев е домакин на Левски. Дербито е на 18-ти септември от 10:30ч. на базата в "Коматево".