Безгрешен Ботев с нова победа в U19, "канарчетата" с убедителен успех в Бургас (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев продължи победната си серия в Елитната юношеска група до 19 години и в среща от 5-ия кръг се наложи с 3:0 над Нефтохимик. Двубоят се игра на стадиона в село Българово и бе изгледан от около 100 зрители.

По този начин "канарчетата" записаха четвърта поредна победа и са единственият отбор в първенството, който е с пълен точков актив. Освен това "жълто-черните" впечатляват и с головата си разлика - 15:4, а със спечелените точки остават на върха в класирането.

Пловдивчани бяха водени от Георги Андонов, който замести титулярния наставник Иван Кочев, ангажиран с представителния тим на Ботев. Ботевистите не изиграха най-силния си двубой, но въпреки това успяха да стигнат до убедителен успех. 

"Канарчетата" стартираха лошо срещата и в първите 20 минути играта бе равностойна. В 21-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като удар с глава се отклони от ръката на защитник в "жълто-черно". 

В 22-ата минута Здравко Жилов пробва удар от границата на наказателното поле, но опитът му бе неточен. След 120 секунди Жилов се пребори за кълбото и се озова сам срещу вратаря, но се засуети и ударът му бе блокиран от притичал защитник. 

В 26-ата минута резултатът бе открит. Здравко Дерменов проби по десния фланг и центрира към наказателното поле на Нефтохимик, където Димитър Богданов изпревари вратаря и вкара топката във вратата. Само 2 минути по-късно "жълто-черните" осъществиха отлична атака на скорост и Петър Чалъков се озова на перфектна стрелкова позиция, но капитанът се забави и топката му бе отнета.

В 40-ата минута бургазлии организираха опасна атака по дясното крило и последва центриране, но то не намери никой в зелено. В 42-ата минута топката бе изсипана към половината на "зелените", защитник изби и тя попадна във Валентин Тодоров, който вместо да стреля технично и да уцели опразнената врата реши да заложи на силата и ударът му мина високо над целта.

След почивката в играта на "жълто-черните" се почувства сериозна промяна и "канарчетата" доминираха тотално, като не оставиха никакъв шанс на домакините. В 52-ата минута Валентин Тодоров шутира от 20 метра, но след удара му кълбото се отклони от защитник и премина на метър от гредата.

В 58-ата минута Здравко Жилов също пробва удар, но той мина над вратата. Секунди по-късно Петър Чалъков намери Милен Златков и крилото шутира от няколко метра, но покрай целта. 

Така се стигна до 62-ата минута, в която пловдивчани стигнаха до втори гол. "Жълто-черните" направиха няколко подавания в половината на Нефтохимик, след което кълбото попадна в Здравко Жилов и той намери Петър Чалъков, а капитанът с удар между краката на вратаря покачи на 2:0. 

В 72-ата минута Димитър Богданов бе близо до втория си гол, но шутът му бе спасен от вратаря Атанас Гичев. 5 минути преди края "канарчетата" стигнаха и до трети гол. Здравко Дерменов проби по дясното крило и пусна към точката на дузпата, където Ангел Бастунов с удар под напречната греда фиксира крайния резултат.

В следващия кръг Ботев е домакин на Сливен. Двубоят е на 18-ти септември от 16:00ч. на базата в "Коматево".

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА НЕФТОХИМИК - БОТЕВ ВИЖТЕ ТУК.