Ботев с нелепа загуба от Септември в U19 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев допусна нелепа загуба с 1:2 от Септември (София) в мач от 10-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра на естествен терен №1 в "Коматево" и бе изгледана от около 100 зрители.

"Жълто-черните" не отстъпиха по нищо на своя съперник, но допуснаха елементарни грешки и се подведоха по стила на игра на гостите. Момчетата на Иван Кочев изневериха на познатия си стил с много подавания и разнообразие в атака и прекъснаха добрата си серия.

Двубоят започна равностойно и без особени положения пред двете врати. В 22-ата минута Милко Георгиев отне топката и остана очи в очи с вратаря на Септември, но ударът му бе спасен. При последвалия ъглов удар Васил Василев се извиси над всички и засече с глава, а стражът отново бе на точното място и улови.

Последва мълниеносна контраатака на гостите, при която Милко Георгиев сбърка фатално и направи нарушение на границата на наказателното поле. Играч на столичани изпълни великолепно свободния удар и прати неспасяемо кълбото в сглобката на вратата за 0:1.

След изпълнението на центъра "жълто-черните" организираха нападение, което завърши с пропуск пред вратата на Септември. Пропиляната ситуация отново бе наказана по най-бързия и болезнен начин за ботевистите и в ответната атака, след центриране отдясно, нападател засече с глава и кълбото за втори път влетя във вратата на Симеонов, само в рамките на 60 секунди.

В следващите минути "канарчетата" бяха в шок, но успяха да излезнат от него в 35-ата минута. Атанас Пашалиев изпълни свободен удар и Милен Златков с глава намали - 1:2. 

През втората част футболистите на Ботев контролираха изцяло случващото се на терена, а гостите приеха играта в собствената си половина и заложиха изцяло на изритани топки напред. В 60-ата минута отлична комбинация пред наказателното поле на Септември изведе Милен Златков сам срещу вратаря на 10 метра от вратата, но ударът бе отразен от Владимир Владимиров, който с изявите си може да бъде определен като най-добрия играч на Септември.

2 минути по-късно Иван Кирев също пробва късмета си, но диагоналният му шут не намери целта. В 71-ата минута "канарчетата" направиха нов изумителен пропуск, след като Иван Кирев центрира отдясно и Милко Георгиев от два метра не успя да уцели опразнената врата. 

В 74-ата минута Милко Георгиев намери Димитър Богданов, който се озова на 12 метра от вратата и шутира, но ударът му бе блокиран от защитник. Едва в 76-ата минута гостите се престрашиха да погледнат към вратата на Симеонов, но удар от 10 метра бе избит от Петър Тодоров пред голлинията. 

В 83-ата минута Милко Георгиев центрира към наказателното поле, където Димитър Богданов закачи кълбото с глава, а то мина на метър встрани от вратата. В 85-ата минута Иван Кирев шутира от 18 метра, но право в ръцете на вратаря.

Във втората минута на даденото продължение от ръководилия перфектно срещата Димо Димов, нападателят Милко Георгиев получи втори жълт картон и в заключителните секунди "канарчетата" доиграха двубоя с човек по-малко.

Въпреки загубата, Ботев остава пред Септември в класирането, като "канарчетата" имат актив от 21 точки, с две повече от столичани. "Жълто-черните" дори са с мач по-малко от днешния си съперник. Лидер е Славия с 25 точки, а второто място заема тима на ЦСКА-София (София).

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.