Ботев взе минимален аванс пред Лудогорец за Купата при набор 2001 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна минимална победа с 2:1 над Лудогорец в първи полуфинал за Купата на БФС при набор 2001. Двубоят се игра на естествен терен №1 в "Коматево" пред около 50 зрители.

"Канарчетата" не играха на познатото си ниво и не успяха да вземат добър аванс преди реванша. Участие в срещата не взе наказаният Кристиан Добрев, който обаче ще бъде на разположение за реванша в Разград, който е след седмица.

През първата част пловдивчани имаха тотален превес по отношение владение на топката, но гостите бяха наситили собствената си половина и не оставяха никакви пространства за атаките на ботевистите.

Първият удар по посока на двете врати бе в 21-ата минута, когато Антониян Харалампиев стреля към вратата на Ботев, но високо над целта. В 37-ата минута "жълто-черните" осъществиха многоходова акция, но завършващият пас свари Димитър Тонев в положение на засада.

В последната минута на първото полувреме "канарчетата" откриха резултата. Станислав Шопов центрира отляво, Димитър Тонев стреля от движение и вратарят изби, но топката попадна в Петър Караангелов, който от непосредствена близост вкара за 1:0.

Втората част стартира с лек натиск на Ботев, а в 50-ата минута "жълто-черните" удвоиха аванса си. Емил Колев и Иван Василев взаимодействаха отлично и Василев пусна към Станислав Шопов, който останал сам с вратаря прати кълбото покрай него за 2:0.

Секунди по-късно Петър Караангелов сбърка грубо в собственото си наказателно поле и позволи на Георги Бабалиев да остане на чиста позиция, но последвалият удар бе спасен от Милко Баданов.

В 55-ата минута Стоян Николов засече центриране отдясно, а ударът му мина на метър от гредата. В 64-ата минута Николов центрира от свободен удар, вратарят изби и топката попадна в Габриел Земярски, който стреля мощно, но право в тялото на стража.

В 69-ата минута кълбото бе отнето от Петър Караангелов в средата на терена, гостите организираха атака и получиха нарушение, като след неговото изпълнение Кирил Янакиев от 20 метра намали на 1:2. 

В 73-ата минута Емил Колев се разходи между няколко защитници и стреля, но право във вратаря, а до края на срещата до нови положения не се стигна.

Реваншът между двата тима е на 14-ти март в Разград.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.