Ботев и Черно море не се победиха в първи полуфинал за Купата при набор 99 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев и Черно море завършиха 1:1 в първи полуфинал за Купата на БФС при набор 99. Двубоят се игра на стадион "Корабостроител" в морската ни столица, а двата тима си разделиха по едно полувреме.

През първата част домакините контролираха случващото се на терена, като владееха топката в огромни периоди от игровото време. От своя страна "канарчетата" приеха играта в собствената си половина и не успяха да създадат нищо съществено в атака.

В 13-ата минута играч на домакините стреля от 20 метра, но Стелиан Ангелов изби в ъглов удар. В 19-ата минута Мартин Дечев получи пас зад гърба на "жълто-черната" отбрана и се озова сам срещу Стелиан Ангелов, а стражът отлично скъси дистанцията с нападателя и притичал защитник изби.

В 23-ата минута Лъчезар Йорданов засече с глава центриране от корнер, а вратарят улови. В 34-ата минута домакините изпълниха поредния си ъглов удар, след който Румен Касабов стреля, но далеч от целта. 

В 40-ата минута домакините стигнаха до най-чистото си положение за първата част. Центриране отляво бе избито от отбраната на Ботев, но топката попадна в Мартин Минчев, който от точката на дузпата отправи мощен удар, а Стелиан Ангелов с отличен рефлекс блокира шута.

През вторите 45 минути "жълто-черните" стояха далеч по-добре на терена. На почивката централният защитник Васил Пунарджиев бе заменен принудително, а на неговото място в игра се появи Рангел Костурски.

Именно Костурски бе замесен в първата по-интересна ситуация през втората част, след като проби по левия фланг и извади към Здравко Жилов, който бе оставен непокрит на ъгъла на наказателното поле и стреля, но на метър над гредата.

В 58-ата минута добрата игра на "канарчетата" се увенча с попадение. Здравко Жилов получи топката отдясно, залъга защитник и стреля, кълбото се отклони от напречния стълб и попадна в Милен Златков, а крилото с премерен удар в долния ляв ъгъл изведе ботевистите напред.

Последваха две положения пред вратата на Ботев, дошли отново след изпълнение на ъглови удари, но до гол не се стигна. В 70-ата минута, след много тежък сблъсък в центъра на терена, Милен Златков напусна принудително игра и по този начин "жълто-черните" направиха втора приундителна промяна в състава си.

В 81-ата минута домакините изравниха, след изключително глупава грешка в защитата на Ботев. Топката бе изсипана към наказателното поле, Димитър Аврамов върна с крак към Стелиан Ангелов, а вратарят улови кълбото и главният съдия отсъди непряк свободен удар. При последвалото изпълнение Илиян Илиев прати топката между множеството футболисти и изравни.

В 88-ата минута вратаярт на "канарчетата" се отчете с отлично спасяване, след като нападател на "моряците" се озова сам срещу него и стреля, но стражът запази концентрация и отрази шута.

Реваншът между двата тима е на 15-ти март от 11:00ч. в "Коматево". В другия полуфинал Лудогорец победи 4:2 Левски като гост.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.