КУПАТА Е ЖЪЛТО-ЧЕРНА! "КАНАРЧЕТАТА" С ТРЕТИ ПОРЕДЕН ТРОФЕЙ СЛЕД ДРАМА СРЕЩУ ЛЕВСКИ! (галерии)

Е-мейл Печат ПДФ

Юношите на Ботев родени през 2001 г. са новите стари носители на Купата на България в своя набор. Момчетата на Стефан Стоянов се наложиха над Левски с 4:3 след изпълнение на дузпи във финалната среща на ст. "Локомотив" в Горна Оряховица и защитиха извоювания преди 2 г. трофей, като и тогава от губещата страна в сблъсъка за титлата бяха "сините" от София.

Ботев бе близо до победата още в редовното време, след като откри резултата в края на първото полувреме чрез Иван Василев. Централният нападател се разписа след асистенция на Кристиан Добрев, който преди няколко дни се превърна в най-младия играч реализирал гол в историята на българския професионален футбол. През втората част Василев пропусна отличен шанс да удвои аванса на "жълто-черните", а пропуските на пловдивчани бяха наказани от Гален Ненов в средата на втората част.

Малките "канарчета" започнаха дузпите с пропуск на Крис Добрев и Левски взе аванс след първите изпълнения. Последва обрат след точни изпълнения на Петър Дашев и Петър Караангелов и два пропуска на софиянци. Неточен изстрел на капитанът Габриел Земярски доведе до ново равенство след четвъртите изпълнения. Роденият през 2002 г. плеймейкър Станислав Шопов изпълни безупречно петата дузпа за Ботев, а вратарят Марио Усков се превърна в герой със спасяване на последната "синя" дузпа, с което донесе и поредната титла във витрината на своя отбор.

Така за трета поредна година Ботев е №1 в България при набор 2001. Освен двата успеха за Купата, момчетата на Стефан Стоянов триумфираха и с републиканската титла през миналия сезон.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО И ЛУДАТА "ЖЪЛТО-ЧЕРНА" РАДОСТ ВИЖТЕ ТУК.