Ботев разпиля Левски в голово шоу на Слави Шопов и Иво Казаков в първи четвъртфинал от Републиканското при набор 2002 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна великолепна победа с 4:1 над Левски в първи четвъртфинал от Републиканското първенство при набор 2002. Срещата се игра на централния терен на базата в "Коматево" и бе изгледана от около 300 зрители.

Във втори пореден мач момчетата на Иван Гешев играха на много високо ниво и съвсем заслужено се поздравиха с изразителния успех. "Жълто-черните" можеха да бъдат още по-убедителни, но изпуснаха няколко чисти положения за гол.

Срещата стартира равностойно, а гостите имаха лек превес в контрола на топката. В 3-ата минута Иво Казаков получи пас зад гърба на отбраната и остана на добра ситуация в наказателното поле, но се забави и топката бе избита. Последваха няколко удара към вратата на Ботев, които не намериха целта.

В 14-ата минута Даниел Иванов проби отдясно и след като преодоля защитник шутира, но по земя и право във вратаря, който улови. В 17-ата минута Слави Шопов получи кълбото в наказателното поле и стреля, а вратарят с добър рефлекс изби.

При последвалия ъглов удар Иво Казаков центрира, а Слави Шопов с глава откри резултата - 1:0. Секунди по-късно играч на "сините" пробва удар от 20 метра, но над вратата.

В 22-ата минута публиката отново избухна, а "канарчетата" ликуваха за втори път. Иво Казаков стреля изненадващо директно от свободен удар от 30 метра, а кълбото влетя в далечния ъгъл за 2:0.

Втората част стартира по перфектния начин за "жълто-черните" - с трети гол във вратата на Левски. Иво Казаков и Слави Шопов за пореден път взаимодействаха по най-добрия начин и след като остана сам срещу вратаря Шопов пусна кълбото покрай стража и на празна врата покачи на 3:0.

Този гол тотално обърка гостите и в следващите минути в играта им цареше объркване. В 42-ата минута Атанас Стоименов проби отляво и центрира остро, но стражът се намеси решително и спаси. 

В 44-ата минута гостите отправиха поредния си неточен удар към вратата на Ботев, който този път мина в опасна близост до напречния стълб. В 48-ата минута изражението на резултата стана разгромно и ботевистите стигнаха до четвърти гол.

Слави Шопов проби отдясно и пусна към Аспарух Славов, който навлезе в наказателното поле и центрира, а Иво Казаков изпревари защитник и с шут в близкия ъгъл покачи на 4:0. В 52-ата минута неудържимите в този мач Иво Казаков и Слави Шопов отново комбинираха, но този път бранител в "синьо" се намеси решително преди Казаков да нанесе опасен удар.

В 55-ата минута Атанас Стоименов стреля технично от границата на наказателното поле, а само отличната изява на вратаря предотврати пети гол. След изпълнението на корнера Иво Казаков остана сам срещу вратаря, но вместо да вкара своя хеттрик стреля слабо и пропусна златен шанс.

Това бе наказано от гостите и в 60-ата минута Мартин Петков вкара красив гол с точен изстрел от 20 метра. В 62-ата минута топката влезе за пети път във вратата на "сините", но попадението бе отменено правилно, тъй като топката бе напуснала пределите на терена преди Шопов да я прати в мрежата.

В 70-ата минута столичани бяха напът да стигнат до скандално попадение. Топката бе центрирана в наказателното поле на "жълто-черните", Милко Баданов бе изблъскан от нападател и падна на земята, но все пак изби и кълбото попадна в играч в "синьо", който шутира от 15 метра, а Томислав Георгиев с отлична изява изби с глава от голлинията.

Реваншът между двата тима е в понеделник (19.06) от 18:00ч. в столицата. В другите мачове гостите постигнаха три победи: ЦСКА-София 1:2 Лудогорец, Левски-Раковски 0:1 Нефтохимик и Славия 0:1 Етър.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА БОТЕВ - ЛЕВСКИ ВИЖТЕ ТУК.