Ботев е на полуфинал за Републиканското при набор 2002 след невероятна драма в София! (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев се класира по изключително драматичен начин за полуфиналите на Републиканското първенство при набор 2002. В мач-реванш "жълто-черните" загубиха с 2:4 от Левски на изкуствения терен до стадион "Георги Аспарухов" в столицата. В първия двубой "канарчетата" победиха с 4:1 и с общ резултат 6:5 продължават напред.

Пловдивчани бяха далеч от доброто си представяне напоследък и направиха слаб мач, в който дадоха инициативата на домакините от София. Момчетата на Иван Гешев приеха играта в собствената си половина, като това се отнася особено за втората част.

Срещата стартира по най-лошия начин за Ботев и още в 30-ата секунда домакините откриха резултата. Атака отляво завърши с удар, който бе отразен от Милко Баданов, но при добавката Тодор Найдин се разписа за 1:0.

В 8-ата минута центриране отдясно бе засечено с глава, но в аут. В 14-ата минута топката бе изпратена в половината на "сините", където вратарят и защитник се сблъскаха на 10 метра пред наказателното поле, Аспарух Славов овладя кълбото и след като остана на няколко метра от врата го прати в мрежата за 1:1.

Последваха минути без положения пред двете врати, а "сините" бяха малко по-активни. В 31-ата минута центриране отляво бе засечено от нападател на Левски, но далеч от целта.

Така се стигна до последната минута на първата част, в която "канарчетата" стигнаха до втори гол. Слави Шопов изпълни отлично свободен удар от 25 метра, вратарят докосна топката и тя се отклони от напречната греда, но Мартин Русев бе на точното място и я прати във вратата за 1:2.

След почивката домакините доминираха тотално, а пловдивчани по-скоро чакаха времето да минава и не създадоха нищо опасно в атака. В 44-ата минута атака отдясно на домакините завърши с неточен удар от близка дистанция.

2 минути по-късно удар от 30 метра бе уловен без проблеми от Милко Баданов. В 51-ата минута при сблъсък в центъра на терена Венцислав Богданов остана да лежи, домакините не спряха играта и организираха атака, в края на която Мартин Хайдаров с удар от 20 метра изравни - 2:2.

Това попадение по никакъв начин не трогна "жълто-черните" и те продължиха да играят по същия лежерен начин. 4 минути по-късно груба грешка в защитата на Ботев бе наказана от домакините и Радослав Гайдев с диагонален удар изведе столичани напред - 3:2.

В 60-ата минута Милко Баданов се намеси решително, след като отрази удар на останал срещу него нападател, а при добавката защитник в "жълто-черно" изби от голлинията. Секунди по-късно и страничният стълб се оказа последна преграда пред четвърти гол във вратата на Ботев.

В 66-ата минута обаче топката влезе за четвърти път във вратата на Ботев, след като Богдан Костов бе изведен сам срещу стража на пловдивчани и пусна кълбото покрай него. Последва масиран натиск на домакините, но за късмет на пловдивчани до пети гол, който щеше да върне интригата с пълна сила, не се стигна. В добавеното време Аспарух Славов нацели напречната греда на вратата на "сините" с мощен шут от 15 метра.

По този начин Ботев се класира за полуфиналите, където са още отборите на Лудогорец, Славия и Нефтохимик. Жребият е в сряда от 11:30ч. в столицата и ще можете да го проследите в сайта на "жълто-черните".

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.