Ботев U19 се завърна на победния път с разгром над Нефтохимик (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна убедителна победа с 4:1 над Нефтохимик в среща от 5-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата на "канарчетата" в "Коматево".

Двата тима направиха интересен за наблюдаване сблъсък, в който се надиграваха и редуваха опасни атаки и пред двете врати. "Жълто-черните" обаче стояха по-добре на терена и напълно заслужено се поздравиха с успеха, дошъл след загубата с 1:3 от Берое в миналия кръг.

В 3-ата минута Рангел Костурски пробва удар от малък ъгъл, но топката попадна в ръцете на вратаря. В 7-ата минута шут от 20 метра на Кристиян Парашкевов мина над вратата на Ботев.

2 минути по-късно Крис Добрев центрира от корнер и Димитър Богданов засече с глава, но от чиста позиция стреля неточно, пропускайки отлична възможност. В 12-ата минута Здравко Жилов се разходи между защитата на гостите и след като преодоля трима бранители се озова в наказателното поле и стреля, но топката се отклони от външната страна на мрежата.

След по-малко от 60 секунди пловдивчани изпълниха безобразно свободен удар в половината на Нефтохимик, гостите организираха бърза контраатака и Кристиян Парашкевов напредна и останал сам срещу Симеон Симеонов стреля, а стражът отрази удара. 7 минути по-късно Парашкевов, който бе най-активният футболист на гостите от Бургас, отправи нов удар, който мина на метър над напречния стълб.

В 24-ата минута резултатът бе открит, след като Милен Златков пусна към Ангел Бастунов по левия фланг, атакуващият играч навлезе в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл прати кълбото в мрежата - 1:0. В 35-ата минута Здравко Жилов и Ангел Бастунов направиха двойно подаване и Жилов шутира от 16 метра, но в аут.

В 39-ата минута Крис Добрев получи кълбото от Здравко Жилов отдясно по нападението на Ботев, залъга защитник и от ъгъла на наказателното поле стреля, но слабо и право във вратаря. В 41-ата минута Здравко Жилов центрира от ъглов удар, а Васил Василев се извиси над всички и с глава удвои преднината на "канарчетата" - 2:0.

Втората част стартира много динамично, а двата отбора набързо си размениха по едно попадение. В 48-ата минута Крис Добрев намери Здравко Жилов пред наказателното поле и халфът стреля, но кълбото се отклони от напречната греда.

В 50-ата минута атака отдясно свари неподготвена отбраната на "канарчетата" и Кристиян Парашкевов с глава върна едно попадение - 2:1. След по-малко от 60 секунди обаче Здравко Жилов центрира отдясно, а непокритият Милен Златков на задна греда с глава възстанови аванса от два гола на пловдивчани - 3:1.

В 60-ата минута Здравко Жилов за пореден път мина като на парад през защитата на бургазлии и се озова в наказателното поле, Димитър Богданов взе топката от него и стреля от 8 метра, но във вратаря. В следващите минути над базата в "Коматево" се изви сериозна буря, която затрудни максимално двата отбора.

В 74-ата минута Евгени Димитров подаде към Георги Георгиев, който пробва удар в далечния ъгъл, но кълбото мина покрай гредата. В 78-ата минута центриране отляво бе избито от отбраната на "канарчетата", но топката попадна в играч на Нефтохимик и той стреля мощно от 20 метра, но в аут.

В последната минута на редовното време "жълто-черните" стигнаха и до четвърти гол. Илиян Томов проби по левия фланг и центрира към наказателното поле, там се получи кратко разбъркване и Милен Златков овладя кълбото, след което го прати в долния десен ъгъл за крайното 4:1.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.