Полетът на "канарчетата" в U17 продължава! Ботев с пета поредна победа след разгром над Септември (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна великолепна победа с 5:1 над Септември (София) в мач от 6-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на базата в село Герман, където септемврийци играят домакинските си сблъсъци.

"Канарчетата" за пореден път не оставиха шанс на своя съперник и записаха пети пореден шампионатен успех. Момчетата на Стефан Стоянов са еднолични лидери в класирането, като дори са с мач по-малко от останалите отбори.

Още в 5-ата минута резултатът бе открит, след като Петър Дашев центрира отдясно, а Иван Василев с удар от въздуха простреля вратаря за 1:0. След 120 секунди Станислав Шопов изпълни добре свободен удар от 25 метра, но кълбото мина на сантиметри от страничния стълб.

В 16-ата минута "канарчетата" стигнаха до втори гол, дошъл след многоходова акция. Тодор Петков пусна към Крис Добрев, който с глава отклони към Иван Василев, а нападателят овладя и намери Добрев по левия фланг, бързоногият футболист напредна и с удар в далечния ъгъл покачи на 2:0.

В 27-ата минута "жълто-черните" изпълниха заучено ъглов удар и след комбинация Димитър Тонев получи на точката на дузпата, но стреля в аут. Секунди по-късно ботевистите допуснаха грешка в защита и последва удар към вратата на Марио Усков, който обаче бе много неточен.

В 35-ата минута вратарят на пловдивчани се отчете с две великолепни спасявания, отразявайки последователно два удара от близка дистанция. В последната минута на първата част нападател в бордо засече с глава от добра позиция, но покрай вратата.

Второто полувреме стартира по перфектен начин за ботевистите. В 45-ата минута "жълто-черните" повториха упражнението от първия гол и Петър Дашев центрира към Иван Василев, който този път с глава вкара за 3:0. 

След само четири минути "канарчетата" отново ликуваха. Момчетата на Стефан Стоянов изпълниха късо корнер, Благовест Данчев центрира и Иван Василев засече, топката се отклони от гредата, но попадна в Димитър Пройчев, който с хладнокръвен удар между купа от играчи покачи на 4:0.

В 51-ата минута домакините получиха спорна дузпа след игра с ръка в наказателното поле на Ботев. При последвалото изпълнение обаче Марио Усков отново запази мрежата си суха, спасявайки удара от бялата точка. 

В 52-ата минута Станислав Шопов пробва техничен удар от ъгъла на наказателното поле, но кълбото мина над вратата. В 54-ата минута Благовест Данчев бе съборен в наказателното поле на Септември, а съдията отсъди втора дузпа, реализирана от фаулирания Данчев - 5:0.

В 60-ата минута Димитър Пройчев напредна в половината на Септември и намери Станислав Шопов, който останал сам срещу вратаря пробва да го прехвърли, но стражът изби. От ъгловия удар Станислав Шопов се разходи като на парад през няколко защитници и пробва удар от 15 метра, който отново мина над вратата.

В последните 20 минути "канарчетата" рязко свалиха оборотите и загубиха концентрация, като в играта им имаше много брак. Домакините се възползваха от това и в 63-ата минута стигнаха до почетен гол, който по-скоро дойде като подарък от "канарчетата". Димитър Пройчев бе с топка в крака пред наказателното си поле, но се забави и кълбото му бе отнето, след което нападател остана сам срещу Усков и вкара за 1:5.

В 65-ата минута Габриел Земярски намери Иван Василев в наказателното поле на Септември, нападателят се освободи от двама защитници и остана сам срещу вратаря, но стреля слабо и пропусна. В 74-ата минута "жълто-черните" сътвориха феноменален пропуск пред вратата на домакините.

Алкан Местан нахлу по десния фланг и пусна по най-добрия начин към Иван Василев, деветката в "жълто-черния" тим остана сам срещу вратаря, но не се полакоми и подаде към Емил Колев, който остана на празна врата, но се забави и притичал защитник застана на пътя на топката. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.