Ботев вкара 12 на Марек и остана на върха в U17 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна нова убедителна победа в Елитната юношеска група до 17 години и се наложи с 12:0 над Марек. Срещата от 7-ия кръг се игра на един от естествените терени на базата в "Коматево".

Момчетата на Стефан Стоянов не оставиха никакъв шанс на своя съперник и дори пропуснаха да запишат още по-разгромен успех. По този начин "канарчетата" останаха на първото място във временното класиране.

Още във втората минута топката бе центрирана към наказателното поле на Марек и защитник изби, но право в Благовест Данчев, който с мощен удар се разписа за 1:0. В 8-ата минута Иво Казаков и Емил Колев комбинираха по най-добрия начин и Казаков от няколко метра покачи на 2:0.

Секунди по-късно Емил Колев пропусна сам срещу вратаря, а в 12-ата минута Станислав Шопов се разписа за 3:0 с прекрасно изпълнен свободен удар. В 14-ата минута Емил Колев се възползва от грешка в защитата на гостите и пусна топката покрай вратаря за 4:0.

В следващите минути с пропуски пред вратата на дупничани се отчетоха Димитър Пройчев, Иво Казаков и Емил Колев. В 26-ата минута Димитър Пройчев изведе Станислав Шопов сам срещу вратаря на Марек и роденият през 2002 година футболист не пропусна - 5:0.

В 28-ата минута Шопов записа и асистенция на сметката си, след като намери Димитър Тонев на чиста позиция и капитанът на "жълто-черните" в този мач вкара за 6:0. Последваха два сериозни пропуска на Емил Колев, преди в 35-ата минута Димитър Пройчев да се разпише за 7:0 с прекрасен удар от 20 метра с левия крак, който прати кълбото неспасяемо в сглобката на вратата.

Второто полувреме стартира с нов гол за "канарчетата", дошъл в 45-ата минута, когато Даниел Иванов направи отблизо добавка на празна врата. В 48-ата минута Иванов пропусна сам срещу вратаря, а след тази ситуация ботевистите свалиха оборотите и положенията пред вратата на гостите липсваха.

Това се промени в 64-ата минута, когато Стоян Николов прониза за девети път вратаря на гостите, останал сам срещу него. Двуцифреният резултат бе оформен в 70-ата минута, след като Станислав Шопов изведе Димитър Тонев на празна врата и атакуващият футболист на шпагат вкара за 10:0.

След по-малко от 120 секунди Стоян Николов центрира отлично към Димитър Пройчев, който с глава се разписа за 11:0. Крайният резултат бе фиксиран в 76-ата минута, когато Стоян Николов изпълни по най-добрия начин ъглов удар и Атанас Янков с глава вкара за 12:0.

Следващата седмица на "канарчетата" им предстоят две тежки гостувания. Първото от тях е в сряда срещу Левски в отложен мач от 4-ия кръг, а второто е в неделя срещу Берое в среща от 8-ия кръг.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.