Ботев удари Локо на "Лаута" в голово шоу при U19 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна прекрасна победа с 4:2 над Локомотив в градското дерби от 10-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра пред над 500 зрители на централния терен на стадион "Локомотив".

През първото полувреме играта бе равностойна, а в определени периоди "смърфовете" бяха по-активният отбор на терена. След почивката обаче доминацията на "канарчетата" бе пълна и те можеха да постигнат още по-убедителен успех, но допуснаха елементарни голове. 

Още в 3-ата минута Мартин Татаров се отскубна сам срещу вратаря на домакините, но се забави и защитник изби точно преди нападателят да нанесе удар. В следващите секунди Милен Златков центрира и Васил Василев също бе на чиста позиция, но не успя да засече добре.

В следващите минути "черно-белите" заиграха далеч по-добре и създадоха няколко опасни положения. В 7-ата минута центриране от ъглов удар бе засечено от играч на "смърфовете", но над напречната греда.

В 11-ата минута грешка в отбраната на "канарчетата" бе наказана от нападател на Локомотив, който отне кълбото и пробва удар от над 20 метра, а Симеон Симеонов внимаваше и изби. В 21-ата минута Желязко Калинов проби по десния фланг и центрира на задна греда, където Мариян Тонев стреля от въздуха, а Симеонов отново се намеси блестящо.

С течение на времето "жълто-черните" отново поизравниха играта, а на няколко пъти домакините изпълниха опасно статични положения, но точността в завършващия удар им липсваше.  В 38-ата минута Ангел Бастунов подаде към Здравко Жилов, който финтира защитник и от границата на наказателното поле стреля, а вратарят се намеси добре и спаси.

2 минути по-късно обаче резултатът бе открит в полза на ботевистите. Ангел Бастунов изведе по отличен начин Мартин Татаров сам с вратаря на Локомотив и нападателят пусна кълбото покрай него - 1:0 за Ботев. 

Второто полувреме стартира с опасен удар на Кристиан Добрев, който бе отразен от вратаря на домакините. В 55-ата минута Ангел Бастунов намери Милен Златков по левия фланг, а крилото с много красив техничен удар от ъгъла на наказателното поле простреля вратаря за 2:0.

В 62-ата минута Симеон Симеонов се намеси по най-добрия начин, отразявайки силен шут от пряк свободен удар от 25 метра. В ответната атака "канарчетата" организираха бързо нападение и Крис Добрев центрира към Милен Златков, който пробва удар от въздуха, но над вратата.

Така се стигна до 69-ата минута, в която преднината на "канарчетата" стана класическа. Милен Злаков получи отдясно по атаката на Ботев и стреля, прокарвайки топката между краката на вратаря за 3:0.

След по-малко от 120 секунди центриране отляво бе засечено от Димитър Законов, който прати топката в мрежата за 1:3. В 76-ата минута обаче момчетата на Тодор Киселичков възстановиха преднината си от три гола. Крис Добрев демонстрира великолепната си скорост и след като направи отличен рейд пусна наляво към Мартин Татаров, а нападателят без проблеми прати топката покрай вратаря - 4:1 за Ботев.

Веднага след попадението в състава на "жълто-черните" бе извършена принудителна смяна и контузеният Симеон Симеонов бе заменен на вратата от Рангел Рангелов. Малко след появяването си в игра Рангелов се намеси по най-добрия начин, улавяйки топката след опасен удар от 20 метра.

В 83-ата минута вратарят нямаше какво да направи, след като Мариян Тонев засече с глава центриране отдясно, пращайки топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата. До края на срещата ботевистите не допуснаха нищо опасно пред вратата си и се поздравиха с трите точки.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.