Слави Шопов поведе Ботев към разгром над Лудогорец, "канарчетата" с комфортен аванс преди реванша за Купата при набор 2002 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев се наложи с 4:1 над Лудогорец в първи осминафинал в турнира за Купата на БФС при набор 2002. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата на "орлите" в Разград.

Шампионите на България не оставиха никакъв шанс на своя съперник и взеха комфортен аванс преди реванша следващата седмица. Над всички бе Станислав Шопов, който заби три гола във вратата на домакините. 

Още във втората минута Иво Казаков намери Станислав Шопов в наказателното поле и халфът пусна успореден на голлинията пас, но той не бе засечен от негов съотборник. В 5-ата минута Хидает Хюсеин шутира от 20 метра, но Милко Баданов се намеси по най-добрия начин и улови.

В 9-ата минута "канарчетата" направиха първия голям пропуск в мача. Георги Трифонов проби отляво и центрира в наказателното поле, а топката попадна в непокрития Атанас Стоименов, който от непосредствена близост стреля високо над вратата.

В 15-ата минута резултатът бе открит, след като Станислав Шопов изпълни директно свободен удар на около 22 метра от вратата на Лудогорец, топката тупна коварно пред вратаря и влетя във вратата - 1:0 за Ботев. 2 минути по-късно Хидает Хюсеин центрира опасно, а никой от играчите в "зелено" не успя да играе с топката.

В 19-ата минута момчетата на Иван Гешев комбинираха отлично в половината на домакините и Станислав Шопов стреля от 18 метра, а вратарят се намеси добре и изби. В 24-ата минута стражът на "зелените" отново се намеси, отразявайки удар на Атанас Стоименов.

В 28-ата минута Аспарух Славов стреля от далечна дистанция, но над напречната греда. В ответната атака Петър Георгиев шутира, а Милко Баданов улови, след което бе ритнат от играч на Лудогорец.

Второто полувреме стартира с удар от страна на Хидает Хюсеин към вратата на Ботев, но опитът на капитана на "орлите" не бе успешен и топката мина над вратата. В рамките на следващите 10 минути "канарчетата" нанесоха своя удар, като вкараха три бързи гола.

В 51-ата минута Георги Трифонов напредна отлично по десния фланг и след като преодоля съпротивата на защитник центрира успоредно на голлинията, а там Станислав Шопов изпревари бранител и с шпагат прати топката в мрежата - 2:0. В 59-ата минута Слави Шопов оформи своя хеттрик, след като стреля от над 30 метра от свободен удар, а вратарят не внимаваше и кълбото влетя във вратата за трети път - 3:0.

След по-малко от 120 секунди "жълто-черните" реализираха най-красивото си попадение в мача. Мартин Манев и Станислав Шопов комбинираха и капитанът на ботевистите пусна наляво към Петър Итов, халфът овладя и с много красив удар в далечния ъгъл не остави шанс на вратаря - 4:0.

В 63-ата минута домакините стигнаха до почетно попадение, дело на най-активния в "зелените" редици - Хидает Хюсеин. Капитанът изпълни прецизно свободен удар пред наказателното поле на Ботев и се разписа за 1:4.

След тази серия от попадения играта се накъса, а на няколко пъти имаше много груби влизания и от двете страни. В 73-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев, където Калоян Симеонов бе оставен непокрит на чиста позиция, но стреля много нескопосано в аут.

Реваншът между двата тима е на 15.11 от 11:00ч. в Пловдив. Ден по-рано, на 14.11, ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ПО МИНУТИ ВИЖТЕ ТУК.