Ботев U19 вкара седем на представителния отбор на Гигант (Съединение) в контрола

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев U19 разгроми със 7:0 представителния отбор на Гигант (Съединение) в контролна среща. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в "Коматево".

Наставникът на "жълто-черните" Тодор Киселичков не можеше да разчита на централния защитник Василен Марков, който е с вирусно заболяване. Освен това, извън сметките бяха и каращите подготовка с мъжкия тим на "канарчетата" Димитър Калчев и Здравко Жилов.

Въпреки това, пловдивчани имаха тотален превес и се наложиха категорично над 16-ия в Югоизточната Трета лига. Ботевистите вкараха три гола през първата част и още четири след почивката.

С четири гола във вратата на Гигант се отчете Димитър Богданов, а по веднъж се разписаха Милен Златков, Ангел Бастунов и Мартин Татаров. "Канарчетата" направиха редица красиви комбинации, които доведоха до попаденията във вратата на гостите.

Поради липса на достатъчно футболисти в "жълто-черния" тим, през вторите 45 минути в игра за пловдивчани се появиха четирима футболисти от набор 2002. Това са вратарят Милко Баданов и полевите играчи Георги Господинов, Петър Шилев и Атанас Стоименов.

Следващата седмица Ботев U19 ще изиграе две контролни срещи, които отново ще са с отбори от Трета Лига. В сряда "канарчетата" ще се изправят срещу Борислав (Първомай), а в петък ще срещнат Левски (Карлово).