Славия пак препъна Ботев в U17, "канарчетата" вече имат седем точки аванс на върха

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев допусна втора загуба от началото на сезона в U17, след като в среща от 24-ия кръг загуби с 0:2 от Славия. Двубоят се игра на естествения терен на базата на "белите" в София.

По този начин "канарчетата" за втори път не успяха да се наложат над столичния тим, тъй като през първия полусезон двата тима завършиха 1:1 в Пловдив. С днешната загуба "жълто-черните" намалиха аванса си на върха и вече водят на седем точки пред ЦСКА-София.

Пловдивчани бяха без Крис Добрев и Слави Шопов, които попаднаха в групата на мъжкия отбор за мача с Лудогорец. Освен това, наставникът на ботевистите Стефан Стоянов даде почивка на някои от основните си играчи от набор 2002, на които в сряда им предстои финал за Купата срещу Левски.

Домакините откриха резултата в 12-ата минута, когато точен бе Георги Илиев. Последва натиск на пловдивчани, а най-чистото положение се откри пред Иван Василев, който от близка дистанция пропусна.

В началото на второто полувреме Василев се отчете с нов пропуск, а малко по-късно Емил Колев стреля от добра позиция покрай целта. С течение на времето в играта на лидерите в класирането се появи много брак и "канарчетата" трудно стигаха до сериозни ситуации.

В средата на втората част в игра за Ботев се появи роденият през 2002 година Станислав Работов, който в продължение на една година лекуваше травма в коляното. Малко преди края Краси Панчев вкара втори гол за "белите", с който уби интригата. 

В класирането Ботев е с актив от 62 точки, следван от ЦСКА-София с 55 точки и Лудогорец с 51 точки. На четвъртото място е Левски с 50 точки, като "сините" са с мач по-малко от тимовете в ТОП3.