БОТЕВ ПРЕГЪРНА КУПАТА! "КАНАРЧЕТАТА" ВЗЕХА ТРОФЕЯ ПРИ НАБОР 2002 СЛЕД ЗНАМЕНИТ ОБРАТ СРЕЩУ ЛЕВСКИ (видео + галерии)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев спечели Купата при набор 2002 след знаменит обрат срещу Левски! "Канарчетата" се наложиха с 2:1 над "сините" в драматичен мач, игран на ст. "Локомотив" в Горна Оряховица.

Двата тима направиха здрав сблъсък, в който "жълто-черните" стояха по-добре на терена и заслужено се поздравиха с успеха. Той обаче не дойде никак лесно, след като ботевистите изоставаха в резултата на почивката.

Мачът започна вихрено и още в 3-ата минута "канарчетата" удариха греда. Слави Шопов центрира от корнер и Мартин Русев засече с глава, а топката се отклони от напречната греда.

Символичните домакини отговориха две минути по-късно, когато удар на Мартин Петков мина покрай вратата. В 7-ата минута Мерт Салимехмед бе съборен в наказателното поле на Левски, но съдията подмина ситуацията.

Пловдивчани играха все по-добре с течение на времето, но въпреки това инкасираха попадение. В 15-ата минута играч на "сините" проби отдясно и центрира към Мартин Петков, а нападателят отблизо простреля Милко Баданов за 0:1.

Само няколко секунди по-късно "жълто-черните" имаха отличен шанс, след като Иво Казаков получи в наказателното поле и от чиста позиция стреля технично, но вратарят се намеси добре и изби. В следващите минути "сините" заиграха по-добре, но не стигнаха до нещо сериозно. 

В 25-ата минута Мерт Салимехмед стреля от 20 метра, а топката мина на метър над вратата. След по-малко от 120 секунди столичани организираха опасна атака отляво, при която най-активният в "сините" редици Мартин Петков отправи диагонален удар от 15 метра, отразен блестящо от Милко Баданов.

В 32-ата минута "жълто-черните" пратиха топката във вратата на Левски, но съдията взе много спорно решение и отмени попадението. В 38-ата минута серията отсъждания във вреда на Ботев продължиха, след като Георги Трифонов бе съборен в наказателното поле, а съдията взе много странно решение и извади фаула извън пределите на наказателното поле.

В самия край на първата част Иво Казаков се размина с кълбото в непосредствена близост до вратата на "сините". След тази ситуация топката излезе в корнер за Ботев, но съдията взе решение ъгловият удар да не се изпълнява и свири края на първата част.

Второто полувреме стартира нервно, като головите положения пред двете врати липсваха. В 55-ата минута Георги Трифонов пусна към Станислав Шопов, талантливият халф се освободи от защитник и останал сам срещу вратаря изравни - 1:1.

Бурните събития на ст. Локомотив обаче следваха едно след друго. Веднага след изпълнението на центъра "сините" организираха атака, Мартин Петков преодоля няколко защитници и останал сам срещу Милко Баданов шутира, а вратарят се намеси решително и изби. 

В 59-ата минута "канарчетата" ликуваха за втори път. След продължителна атака се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на Левски, а в него най-съобразителен се оказа Георги Трифонов, който на шпагат прати топката в мрежата за 2:1.

В заключителните 10 минути на двубоя "сините" взеха инициативата и започнаха да редуват атаки, но разчитаха предимно на центрирания, които не затрудниха отбраната на Ботев. В третата минута на продължението се стигна до разбъркване пред вратата на "канарчетата", но до удар така и не се стигна.

По този начин момчетата на Иван Гешев грабнаха втори голям трофей само в рамките на 10 месеца. В началото на юли 2017 година "канарчетата" спечелиха Републиканското първенство с успех над Лудогорец с 2:0.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ "ЖЪЛТО-ЧЕРНАТА" ЕУФОРИЯ СЛЕД ПОСЛЕДНИЯ СЪДИЙСКИ СИГНАЛ ВИЖТЕ ТУК.

ВИДЕОРЕПОРТАЖ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ КЛИП ИЛИ НА ТОЗИ ЛИНК.