Ботев Пловдив разби Витоша в първи четвъртфинал за Купата при набор 2001 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев Пловдив разгроми с 8:1 Витоша Бистрица в първи четвъртфинален мач от турнира за Купата при набор 2001. Двубоят се игра на естествен терен №2 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" надиграха тотално своя съперник и напълно заслужено взеха изразителния успех. Реваншът между двата тима е на 7.11 от 14:00ч. в столицата.

Началото на двубоя не предвещаваше разгромния резултат, тъй като в първите минути играта бе равностойна, а положения имаше и пред двете врати. Още във втората минута Габриел Земярски центрира отлично и Иван Василев стреля с глава от малкото наказателно поле, но покрай целта.

Минута по-късно играч на гостите излезе очи в очи с Мартин Панев, но роденият през 2002 година вратар отрази удара. След 120 секунди Панев отново се намеси, отразявайки опасен удар на нападател на Витоша.

В 7-ата минута Крис Добрев изпълни свободен удар, а топката мина на метър покрай гредата. В 10-ата минута Габриел Земярски центрира отляво, Иван Василев стреля с глава, топката рикошира в гредата и влетя във вратата за 1:0.

В 18-ата минута след много добра триходова акция между Крис Добрев, Иван Василев и Димитър Тонев последният остана сам срещу вратаря и без проблеми покачи на 2:0. Веднага след изпълнението на центъра обаче гостите върнаха едно попадение с красив удар от 25 метра.

В 29-ата минута Димитър Тонев разтресе напречната греда с плътен удар от средна дистанция. Минута по-късно Мерт Салимехмед стреля от ъгъла на наказателното поле, но вратарят улови.

В 35-ата минута Земярски за пореден път центрира по най-добрия начин към Иван Василев, но и този път нападателят пропусна с глава. В 41-ата минута Димитър Пройчев покачи на 3:1 с отлично насочен удар от 20 метра, пратил топката в долния десен ъгъл на вратата. След 120 секунди Мерт Салимехмед също се разписа с техничен удар от близка дистанция.

След почивката доминацията на пловдивчани бе пълна, а гостите от Бистрица не успяха да се противопоставят на шампионите. В 50-ата минута Крис Добрев се разходи между няколко защитници и с мощен удар покачи на 5:1.

В следващите минути Иван Василев оформи своя хеттрик, като голмайсторът на "канарчетата" се разписа с две точни изпълнения от дузпа. Крайният резултат бе оформен малко преди края от Габриел Земярски.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.