Ботев с победа и равенство срещу Славия в София (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Юношите на Ботев записаха победа и равенство срещу Славия в срещи от 18-ия кръг на U15 и U17. Двубоите се играха на изкуствения терен на стадион "Славия" в столицата.

Първият мач противопостави формациите до 15 години на двата клуба, а двата тима не излъчиха победител и завършиха наравно 0:0. Срещата бе равностойна, а най-чистите положения се откриха пред Никола Гелин, който на два пъти остана сам срещу вратаря на "белите", но не успя да го преодолее.

При U17 "канарчетата" се наложиха с 1:0, като по този начин запазиха лидерската си позиция в класирането. През първата част нито един от двата тима не успя да вземе превес, а на няколко пъти Милко Баданов се намеси решаващо, отразяйваки удари към вратата си.

След почивката момчетата на Петър Пенчев взеха инициативата и заиграха много приятен за наблюдаване футбол. В 50-ата минута Петър Итов центрира отляво, а Атанас Стоименов на задна греда прати топката в мрежата на столичани. "Жълто-черните" изиграха много силен мач в дефанзивен план и до края на срещата не допуснаха нито една ситуация пред вратата си.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ПРИ U17 ВИЖТЕ ТУК.