U19: Ботев и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1

Отборите на Ботев и Локомотив Пловдив (U19) завършиха при резултат 1-1 в приятелска среща, играна на клубната база на канарчетата. Единст...

Детският футболен турнир в памет на големия Георги Славков - Бенкса събра 16 училищни отбора от Пловдив и региона.

На 03.06.2022г. се проведе поредната инициатива от календара за 110-годишнината на Ботев (Пловдив).  Детският футболен турнир в памет на г...

Наградиха шампионските отбои на Ботев Пд

Шампионският отбор 2009, които станаха първенци в група Деца - център без нито една забуга през сезона и юношеската формация до 19 години,...

Ботев със зрелищна победа срещу Локо при U17, "канарчетата" със загуба от "смърфовете" при U15

Ботев се наложи с 4:0 над градския съперник Локомотив в среща от 23-тия кръг от първенството при U17. Двубоят се игра на изкуствения терен н...

Поредна купа на Ботев набор 2009, след успех в "Трявна Къп " 2022

Набор 2009 на Ботев Пловдив продължава страхотното си представяне под ръководството на треньора Борислав Караматев . След като преди около м...

<< < Април 2024 > >>
П В С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
no entry in month Април 2024 no entry in month Април 2024

Ботев окупира върха в U17! "Канарчетата" разгромиха Септември насред София (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна разгромна победа с 4:1 над Септември в дербито от 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на един от терените на базата в село Герман, където столичани играят своите домакинства.

Преди мача двата тима на първите две места във временното класиране, като имаха пълен точков актив. С днешния успех момчетата на Петър Пенчев се изкачиха еднолично на първата позиция. 

Още във втората минута Слави Шопов стреля от свободен удар, но над вратата. В 6-ата минута Георги Господинов шутира от 25 метра, а стражът на домакините улови.

Домакините отговориха в 12-ата минута, когато нападател на столичани пробва ножичен удар, минал покрай целта. В 37-ата минута Слави Шопов центрира отляво и Георги Трифонов засече с глава, но право в ръцете на вратаря.

Второто полувреме бе далеч по-интересно и предложи много емоции за зрителите. Още в първата минута след почивката домакините откриха резултата с красив удар на Мартин Тодоров от границата на наказателното поле.

В 52-ата минута Георги Трифонов се откъсваше срещу вратаря на домакините, но бе фаулиран от защитник на Септември, който напълно заслужено получи втори жълт и респективно червен картон. От последвалия фаул Иво Казаков центрира, стражът на домакините изпусна топката и Венцислав Богданов отблизо изравни.

Серията от голове продължи в 58-ата минута, а "канарчетата" стигнаха до пълен обрат. "Жълто-черните" изпълниха късо корнер, като Иво Казаков подаде към Слави Шопов, който залъга защитник и с удар в далечния ъгъл изведе ботевистите напред - 2:1.

В следващите минути пловдивчани бяха тотални господари на терена и редуваха атака след атака. В 60-ата минута Иво Казаков пробва удар от малък ъгъл, който бе отразен от вратаря.

3 минути по-късно "канарчетата" сътвориха меле пред вратата на Септември, като Петър Итов и Георги Трифонов стреляха от чисти позиции, но и двата удара бяха отразени от вратаря. В 66-ата минута Слави Шопов пусна отличен извеждащ пас към Иво Казаков и нападателят остана сам срещу вратаря, но не успя да овладее добре и стражът улови.

В 68-ата минута Петър Итов изстреля мощен удар към вратата на домакините, а вратарят докосна леко топката и тя мина на сантиметри над гредата. В рамките на следващите минути "жълто-черните" убиха интригата с два бързи гола.

В 72-ата минута Слави Шопов демонстрира класата си и реализира второто си попадение в срещата. Талантливият плеймейкър получи по десния фланг, преодоля играч на Септември и с удар от 20 метра в близкия ъгъл матира вратаря за 3:1.

В 75-ата минута Атанас Стоименов проби великолепно по десния фланг и извади към Иво Казаков, който на шпагат се разписа за 4:1. В 82-ата минута след директно изпълнение на свободен удар топката се отклони от гредата на вратата на Ботев.

В 88-ата минута Иво Казаков шутира от близка дистанция, а стражът на домакините изби с крак. В добавеното време на срещата съдията спести очевиден втори червен картон за домакините, след като Иво Казаков се откъсна сам срещу вратаря и бе задържан за фланелката от защитник на столичани, но главният съдия даде само жълт картон на провинилия се футболист.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Последна промяна ( Неделя, 14 Октомври 2018 )