Ботев победи Левски при U17 (снимки)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев победи с 1:0 Левски в мач от 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на терен №1 на базата на "канарчетата" в Коматево и бе изгледан от около 350 зрители.

През първата част "жълто-черните" доминираха изцяло, но не успяха да реализират положенията си. Борис Тютюков направи няколко отлични пробива по левия фланг, но те не завършиха с попадение. От своя страна "сините" направиха няколко плахи опита да стигнат до вратата на Стамен Бояджиев, като единствената по-сериозна опасност бе слаб удар, преминал на метър от страничната греда. В средата на първата част двубоят бе прекратен, заради напрежение по трибуните. Главният съдия спря играта и изчака ситуацията при феновете да се успокои. Няколко минути по-късно мачът бе подновен.

В началото на второто полувреме домакините отново натиснаха своя съперник и откриха резултата. В 49-ата минута Жак Пехливанов центрира от корнер, а Наско Куманов с глава засече топката в мрежата на софиянци, хвърляйки в екстаз публиката по трибуните. В следващите минути "жълто-черните" пробваха още няколко атаки, но без успех. С течение на времето гостите се опитаха да наложат натиск, но така и не успяха да стигнат до сериозно голово положение пред вратата на Бояджиев. 2 минути преди края на двубоя Йоан Пеев центрира остро към вратата, а Кристиан Димитров с шпагат се опита да засече топката, но тя мина над вратата.

"Много съм доволен от представянето ни през първата част и още тогава можехме да открием резултата. Доволен съм от представянето на момчетата, като единствено не ми харесаха последните 15-ина минути, когато започнахме да отстъпваме на съперника, но това го отдавам най-вече на умората.", заяви след двубоя треньорът на победителите Иван Цветанов.

Съставът на Ботев: Стамен Бояджиев, Здравко Дерменов, Атанас Ташолов, Атанас Куманов, Димитър Хубинов, Радослав Апостолов, Жак Пехливанов (75` Ангел Семерджиев), Йоан Пеев, Виктор Пенчев (65` Александър Грънчарски), Борис Тютюков (70` Милко Георгиев), Йосиф Табаков (58` Кристиан Димитров)

Фотогалерия от мача вижте тук.