Ботев победи Берое насред Стара Загора в U19, Иван Кирев герой за "канарчетата" (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев изигра поредния си силен мач в Елитната юношеска група до 19 години. В среща от предпоследния 33-ти кръг "канарчетата" се наложиха с 2:0 при визитата си на Берое. Двубоят се игра на изключително тежкия терен на стадион "Локомотив" в Стара Загора, като по-голяма част от игровото време премина под проливен дъжд.

"Жълто-черните" можеха да открият резултата още в 5-ата минута, когато вратарят на "заралии" изчисти лошо топката, тя се озова в Мартин Анастасов и той подаде към Иван Кирев, а нападателят бе на отлична позиция фронтално срещу вратата, но ударът му бе париран. В 11-ата минута Иван Михайлов направи отличен пробив и след като преодоля пет защитници се озова в наказателното поле, но последвалото подаване бе блокирано от защитник. 

Момчетата на Иван Кочев диктуваха изцяло събитията, а домакините се бяха затворили добре в собствената си половина и това затрудни в максимална степен пловдивчани. В 20-ата минута Исмет Рамадан центрира отдясно и топката попадна в Рангел Парасков, а крилото прибърза и вместо да овладее стреля от въздуха и ударът му бе неточен. 4 минути по-късно домакините отправиха първия си удар към вратата на Симеон Симеонов, но шутът бе по земя и вратарят улови.

В 30-ата минута "зелените" изпълниха ъглов удар и топката се насочи към непокрит футболист на ъгъла на наказателното поле и последва удар, който обаче бе неточен. След 120 секунди Мартин Анастасов засече с глава центриране отляво, а ударът му бе уловен от вратаря. В 44-ата минута Рангел Парасков получи топката на 25 метра от вратата на Берое и видя свободното пространство и отправи топовен шут, но вратарят на "заралии" се намеси отлично и изби влизащото под гредата кълбо.

През втората част ботевистите продължиха да бъдат по-дейният отбор и заслужено стигнаха до две попадения. В 48-ата минута Атанас Пашалиев бе близо до откриването на резултата, но ударът му от свободен удар от 20 метра мина високо над вратата. В 52-ата минута "канарчетата" ликуваха, а точен бе Иван Кирев. Атанас Ташолов нахлу в половината на Берое, след което комбинира с Милен Златков, роденият през 1999-та година футболист намери Иван Кирев и нападателят с плътен удар от 10 метра прати топката в мрежата за 0:1.

В 54-ата минута домакините стреляха към вратата на Симеонов, но вратарят внимаваше и спаси. В 59-ата минута "зелените" изпратиха топката към половината на Ботев, Петър Тодоров не се намеси убедително и върна лошо към стража, нападател на старозагорци пресече подаването и се озова очи в очи със Симеонов, след което се опита технично да го прехвърли, но вратарят запази хладнокръвие и с великолепен рефлекс отрази удара, запазвайки мрежата си суха. 

В 62-ата минута Иван Михайлов се разходи между няколко защитници и се озова на 5 метра встрани от вратата, след което пробва остро подаване, но то бе пресечено. След 120 секунди Милен Златков свали елегантно на гърди към Иван Кирев и нападателят не се поколеба и стреля от движение, но кълбото премина на метър от страничния стълб. В 80-ата минута беройци изпълниха ъглов удар и играч в "зелено" се извиси над всички, пращайки топката към вратата на Ботев, но Симеонов се бе пласирал добре и улови. 

В 83-ата минута Здравко Дерменов пробва диагонален удар, но той бе неточен. Така се стигна до 87-ата минута, когато "жълто-черните" стигнаха до втори гол, а негов автор отново бе Иван Кирев. "Канарчетата" подложиха под напрежение "зелената" отбрана и топката бе върната към вратаря на "зелените", който се опита да изчисти, но прати топката право в тялото на тичащия към него Иван Кирев и кълбото влетя в мрежата за 0:2. Във втората минута на даденото от ръководилия перфектно срещата съдия Георги Гинчев, играч на "зелените" се озова очи в очи със Симеон Симеонов, но роденият през 1999-та година вратар за пореден път се намеси блестящо и отрази удара, като по този начин записа 19-та суха мрежа от началото на сезона в двете елитни юношески групи.

С победата над "заралии" Ботев остана в битката за челните места. Кръг преди края "канарчетата" са на две точки от намиращите се на второ и трето място Лудогорец и Литекс. В последния кръг на "Коматево" гостува борещият се за оцеляване Черноморец, като мачът е в понеделник (30.05) от 18:00ч.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.