Ботев допусна обрат от Лудогорец в U17 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев загуби с 1:2 от Лудогорец в дербито на 18-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра пред около 200 зрители на централния терен на базата на "канарчетата" в "Коматево".

Двата тима не направиха особено атрактивна продукция, като головите положения пред двете врати бяха малко. Гостите имаха сериозно физическо превъзходство и това се оказа решаващо за крайния им успех. 

В 4-ата минута Иван Василев центрира отдясно към Станислав Шопов, но роденият през 2002 година халф стреля с глава в аут. В 13-ата минута нападател на разградчани се пребори за топката и последва диагонален удар, който бе уловен от Рангел Рангелов.

В 22-ата минута опасен удар към вратата на "канарчетата" мина над гредата. Секунди по-късно гостите организираха атака, която завърши с пас към наказателното поле и нападател пробва удар от 12 метра, но Димитър Балинов блокира шута.

В 28-ата минута резултатът бе открит в полза на пловдивчани. Кристиан Добрев пусна пас зад гърба на "зелената" отбрана към Иван Василев, вратарят на гостите излезе и пресрещна играча, но нападателят запази хладнокръвие и с великолепен прехвърлящ техничен удар прати топката във вратата за 1:0.

Преднината на "канарчетата" обаче се запази едва пет минути и в 33-ата минута гостите изравниха. Габриел Земярски сбърка в средата на терена, последва контраатака и в нейния край Георги Стоянов на няколко метра от вратата простреля Рангел Рангелов.

След почивката головите положения бяха още по-голяма рядкост, а в играта на двата отбора имаше много брак. В 43-ата минута Димитър Аврамов стреля от сериозна дистанция, а вратарят на гостите улови без проблем.

В 48-ата минута грешка в отбраната на Ботев бе наказана от гостите и те осъществиха атака, която обаче завърши с неточен удар. В 52-ата минута след изпълнение на ъглов удар играч на "зелените" се извиси над всички и засече с глава, но високо над гредата.

В 69-ата минута Емил Колев проби по десния фланг и центрира към Димитър Тонев, който продължи към Кристиан Добрев и нападателят шутира, но много неточно. В 75-ата минута удар от границата на наказателното поле бе уловен от Рангел Рангелов.

Така се стигна до 77-ата минута, в която гостите стигнаха до трите точки. Разградчани организираха бърза атака, при която Георги Стоянов бе изведен сам срещу Рангел Рангелов и пусна топката покрай стража за крайното 1:2.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.