Ботев е на финал за Купата при набор 2001! (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев се класира на финала за Купата на БФС при набор 2001! В изключително драматичен и нервен полуфинален мач-реваш "канарчетата" завършиха 1:1 при гостуването си на Лудогорец и с общ резултат 3:2 се класираха за финалната битка за трофея.

Срещата, играла се на изкуствения терен в Разград, стартира по възможно най-лошия начин за ботевистите и още в 5-ата минута домакините откриха. Играч в "зелено" получи топката в средата на терена, направи продължителен рейд и след като стигна до наказателното поле стреля, Милко Баданов се намеси и изби, но кълбото попадна в Георги Бабалиев, който отблизо се разписа за 1:0.

В 15-ата минута нападател отправи нов удар, но този път Баданов улови. В 18-ата минута "канарчетата" бяха близо до изравняването, след като Димитър Тонев бе изведен сам срещу вратаря на Лудогорец и пусна топката покрай него, но притичал защитник изби пред голлинията.

Две минути по-късно Благовест Данчев проби отляво и центрира към Иван Василев, който стреля с глава, но право във вратаря. С течение на времето натискът на "жълто-черните" се засилваше и в 32-ата минута те стигнаха до равенството. 

Тогава Крис Добрев получи топката отляво, залъга защитник и след като навлезе в наказателното поле пусна към Иван Василев, а нападателят на празна врата не сгреши - 1:1. До края на първата част не се стигна до нови положения, а двата тима се оттеглиха при равенство на почивката. 

През второто полувреме играта се водеше предимно в половината на "канарчетата", но домакините трудно стигаха до чисти положения. В 45-ата минута домакините получиха спорно нарушение на 30 метра от вратата на Ботев, а след неговото изпълнение топката кацна на напречната греда.

В 50-ата минута Петър Дашев центрира отдясно и Иван Василев засече от въздуха, но в аут. В 51-ата минута "жълто-черните" имаха отлична възможност да убият интригата с втори гол, след като Димитър Тонев се разходи между защитата на Лудогорец и останал на отлична позиция на 10 метра от вратата стреля, но кълбото мина на метър от страничния стълб.

В 53-ата минута Милко Баданов се отличи с добра изява, след като отрази удар на Алекс Ганчев с глава. В 64-ата минута домакините получиха поредния спорен фаул пред вратата на "канарчетата", а след неговото изпълнение Кирил Янакиев прати кълбото над гредата. 

В 67-ата минута Крис Добрев получи топката пред наказателното поле на разградчани и стреля технично в далечния ъгъл, а вратарят с отличен рефлекс изби кълбото. В заключителните минути домакините разчитаха предимно на изсипани топки към вратата на Ботев и въпреки 5-те минути продължение не успяха да стигнат до втори гол.

По този начин Ботев се класира за големия финал, който е на 11-ти април. В него "канарчетата" ще срещнат Левски, след като "сините" отстраниха ЦСКА-София.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.