Ботев и Лудогорец не се победиха в 6-голов трилър при U19 (галерия и видео)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев и Лудогорец направиха зрелищно 3:3 в отложен мач от първенството на Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра на централния терен на новата база на "орлите" в Разград.

Домакините стартираха по-добре двубоя и в първите минути контролираха случващото се. В 6-ата минута топката бе центрирана отдясно и след като описа странна парабола кацна на напречната греда на вратата на Ботев.

В 10-ата минута "зелените" изпълниха късо корнер, последва центриране и нападател бе оставен непокрит и стреля, но в аут. С течение на времето "канарчетата" изравниха играта и стигнаха до две добри ситуации.

В 16-ата минута пловдивчани организираха бърза контра, при която Здравко Жилов се отскубна от защитата и пусна надясно към Ангел Бастунов, но нападателят се забави и върна към Петър Чалъков, който стреля неточно. Две минути по-късно Жилов шутира от 20 метра, но право в ръцете на вратаря.

В 26-ата минута топката бе пусната зад гърба на "жълто-черната" отбрана и нападател стреля от чиста позиция, но Стелиан Ангелов се намеси добре и изби. В заключителните минути на първата част домакините нанесоха два тежки удара.

В 41-ата минута топката бе пратена в наказателното поле на Ботев, нападател овладя и с удар в далечния ъгъл изведе Лудогорец напред. В добавеното време на първото полувреме центриране от корнер бе засечено от играч в "зелено", който с глава прати за втори път топката във вратата на "канарчетата".

Четири минути след почивката нападател на Лудогорец се възползва от грешка в защитата на Ботев, напредна и стреля опасно от 20 метра, но над вратата. В 57-ата минута центриране отдясно бе засечено красиво с ножичен удар от Мартин Милков, но след рикошет в тялото на "жълто-черен" защитник кълбото излезе в корнер.

В 65-ата минута Милко Георгиев проби отляво и след като навлезе в наказателното поле пусна остро центриране, което бе засечено от защитник на Лудогорец в собствената му врата - 2:1. Две минути по-късно Милко Георгиев засече с глава центриране отдясно, но право в ръцете на вратаря. 

В 70-ата минута топката се отклони от напречната греда на вратата на Ботев след удар от 20 метра. В 73-ата минута играч на "зелените" се отскубна отдясно от защитата на Ботев и върна към точката на дузпата, където негов съотборник се разписа за 3:1.

В следващите минути вратарят на пловдивчани Стелиан Ангелов се отчете с две изключително важни намеси. В 77-ата минута, след центриране от корнер, играч в "зелено" се извиси над всички и засече с глава, а стражът с отличен рефлекс изби влизащата във вратата топка.

Три минути по-късно нападател на домакините остана сам срещу Ангелов и стреля, но и този път вратарят се намеси по най-добрия начин. Тези две спасявания дадоха нужния импулс в играта на Ботев и момчетата на Иван Цветанов съумяха да стигнат до равенството.

В 81-ата минута Милко Георгиев проби отдясно, пребори се с няколко защитници и след като се озова на няколко метра от вратата простреля вратаря за 3:2. В 85-ата минута капитанът Петър Чалъков получи топката на 25 метра от вратата на Лудогорец и с топовен удар в горния ляв ъгъл на вратаря оформи крайното 3:3.

С постигнатото равенство Ботев запази третото място във временното класиране, като остави на четвъртото място именно Лудогорец.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.