"Жълто-черно" шоу в "Коматево"! Ботев разпиля Локомотив в U17, Димитър Тонев с хеттрик (галерия + статистика)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна великолепна победа с 5:0 над Локомотив в градското дерби от 11-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата на "канарчетата" в "Коматево" и бе изгледан от над 400 зрители.

Момчетата на Стефан Стоянов не оставиха никакво съмнение кой е по-класният тим и напълно заслужено се поздравиха с убедителния успех. "Жълто-черните" изпуснаха и редица положения пред вратата на "смърфовете", с които можеха да стигнат до още по-изразителна победа.

Още в 9-ата минута Благовест Данчев центрира отдясно, а Димитър Тонев изпревари защитник и с премерен удар се разписа за 1:0. В 16-ата минута Габриел Земярски пробва центриране, вратарят на гостите увисна и Иван Василев засече от чиста позиция, но покрай гредата. 

В 24-ата мниута Димитър Пройчев отне кълбото и пусна към Иван Василев, който шутира от ъгъла на наказателното поле, но над вратата. В 31-ата минута гостите стигнаха до най-чистото си положение за целия мач, след като дълга топка свари неподготвена отбраната на "жълто-черните" и нападател се опита да прехвърли излезлия Марио Усков, но ударът бе много неточен.

В ответната атака Крис Добрев навлезе на скорост към половината на Локомотив, залъга защитник и от 15 метра стреля, но над гредата. Така се стигна до последната минута на първата част, в която Атанас Янков центрира, Иван Василев свали с глава и Димитър Тонев на празна врата покачи на 2:0.

През вторите 40 минути доминацията на ботевистите бе пълна, а "смърфовете" рядко успяваха да играят с топката. В 47-ата минута Димитър Тонев реализира и трети гол във вратата на "черно-белите", дошъл след отлична комбинация и извеждащ пас на Крис Добрев, а нисичкият нападател преодоля вратаря и от паднало положение оформи своя хеттрик.

След този гол момчетата на Стефан Стоянов се забавляваха на терена, като започнаха да правят изключително многоходови атаки и владееха трайно кълбото. В 55-ата минута Слави Шопов намери Благовест Данчев, който стреля от 20 метра, но над вратата.

Секунди по-късно Иван Василев отне топката и останал сам срещу вратаря стреля, а кълбото мина на метър от гредата. В 58-ата минута Крис Добрев отправи удар от средна дистанция, но той не затрудни стража, който улови.

В 61-ата минута Емил Колев се разходи между няколко защитници и центрира, Димитър Тонев свали с глава към Иван Василев и нападателят пробва удар от трудна позиция, но неточно. В 65-ата минута Крис Добрев се отчете с фрапантен пропуск, след като бе изведен на празна врата, но от няколко метра пропусна.

В 70-ата минута поредната многоходова акция изведе Емил Колев сам срещу вратаря на Локомотив и роденият в Габрово футболист не пропусна - 4:0. В следващата минута Крис Добрев заби петия гол за "канарчетата". Бургазлията отне топката от защитата на "черно-белите", разходи се като на парад между четирима защитници и след като преодоля и вратаря на празна врата вкара за 5:0.

В 73-ата минута след атака с едно докосване Крис Добрев прати топката за шести път в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. В 78-ата минута Стоян Николов също бе близо до това да запише името си сред голмайсторите, но ударът му от свободен удар се отби в напречната греда. В следащата минута нападател на Локомотив шутира от 20 метра, а ударът мина встрани от вратата на Марио Усков.

По този начин Ботев продължи отличната си серия срещу Локомотив, след успеха в U19 през миналия уикенд. В следващия кръг Ботев U17 гостува на ПФК ЦСКА-София на 28.10 от 14:00ч. в село Панчарево.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА: