Нов гол на Слави Шопов и нова победа за Ботев в U17, "канарчетата" остават на върха (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна пета поредна победа в Елитната юношеска група до 17 години. В среща от предпоследния за есенния полусезон 14-ти кръг "канарчетата" се наложиха с 1:0 над Сокол (Марково).

Единственото попадение отбеляза намиращият се във великолепна форма Станислав Шопов. Талантливият полузащитник вкара цели пет попадения за "жълто-черните" само в рамките на 7 дни, след като в сряда вкара три на Лудогорец за Купата, а миналата неделя се разписа и във вратата на Етър.

Двубоят на естествен терен №1 на базата в "Коматево" бе изгледан от над 100 зрители и предложи много здрава битка и от двата тима. Още в 3-ата минута Слави Шопов се озова на чиста позиция и отправи диагонален удар, но той бе отразен от направилия много силен мач вратар Георги Петров.

В 11-ата минута Димитър Тонев засече центриране отдясно, но покрай гредата. В 13-ата минута Иван Василев стреля с глава, а ударът отново не намери целта.

В 15-ата минута Даниел Димитров отправи силен удар, а топката профуча покрай вратата на Усков. Само минута по-късно миналият през Ботев защитник отправи прекрасен удар от над 20 метра, а кълбото се отклони от вътрешната част на страничната греда, но за късмет на "канарчетата" не влетя във вратата.

"Жълто-черните" отговориха в 24-ата минута, когато Габриел Земярски центрира отляво и Иван Василев бе оставен непокрит и от няколко метра стреля, но отново неточно. В 28-ата минута Станислав Шопов пробва опасен удар от средна дистанция, който прати топката на метър над напречната греда.

В 34-ата минута Иван Василев се пребори за топката във въздуха и продължи към Димитър Тонев, който остана очи в очи с вратаря и стреля, но право в тялото му. При въздушното единоборство нападателят на "жълто-черните" бе ударен лошо в главата и доигра срещата с превръзка на засегнатото място. 

Второто полувреме стартира с масиран на "канарчетата", като момчетата на Стефан Стоянов редуваха атака след атака, а гостите не успяваха да минат центъра. В 44-ата минута главният съдия Валентин Железов отмени по скандален начин попадение на "жълто-черните", след като отсъди несъществуващо нарушение на Иван Василев в атака.

В 50-ата минута "жълто-черните" стигнаха до така желаното попадение. След отлична атака Димитър Тонев бе изведен сам срещу вратаря на Сокол и стреля, стражът спаси, но кълбото се върна в Станислав Шопов, който с много добре насочен изстрел прати топката между купа от играчи за 1:0.

Секунди по-късно пловдивчани можеха да убият интригата, след като Иван Василев се извиси над всички и засече с глава центриране от корнер, но Георги Петров отново се намеси блестящо и спаси. В 55-ата минута Димитър Пройчев шутира от 20 метра, а вратарят на "соколите" отново бе безпогрешен и улови кълбото.

В следващите минути нямаше интересни ситуации пред двете врати, а гостите по никакъв начин не успяваха да стигнат до нещо пред вратата на Ботев. В 75-ата минута Станислав Шопов пробва техничен удар, който бе спасен от вратаря на "червените".

По този начин "канарчетата" запазиха лидерската си позиция и събраха актив от 37 точки. В последния есенен кръг "жълто-черните" гостуват на Пирин в Благоевград, като мачът е на 18.11 от 14:00ч.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.