Ботев с класически успех срещу Дунав в U19

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев се наложи с 3:0 над Дунав (Русе) в среща от последния есенен кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в "Коматево".

През първата част двата тима предложиха слаба продукция, в която чистите голови положения липсваха. В 21-ата минута след центриране от корнер играч на гостите се размина с топката в непосредствена близост пред вратата на "канарчетата".

В 27-ата минута Симеон Симеонов улови удар от 20 метра. В 40-ата минута Василен Марков откри резултата, като защитникът на "жълто-черните" засече с глава центриране от ъглов удар.

През второто полувреме ботевистите заиграха по-добре и направиха няколко интересни атаки. В 55-ата минута Милен Златков пусна към Мартин Татаров, който се озова на отлична позиция в наказателното поле и стреля мощно, но над напречния стълб.

3 минути по-късно Димитър Калчев намери Здравко Жилов пред наказателното поле и халфът шутира, а кълбото мина на сантиметри от гредата. В 60-ата минута играч на гостите получи втори жълт и респективно червен картон за грубо влизане в краката на Милен Златков.

"Жълто-черните" се възползваха по най-добрия начин от численото си превъзходство и в 66-ата минута стигнаха до втори гол, дело на №11 в състава на ботевистите. Георги Стайков пусна към Милен Златков, който преодоля вратаря и на празна врата реализира 11-ия си гол от началото на сезона.

В 73-ата минута Златков шутира от 20 метра, но над целта. В 77-ата минута Златков бе близо до втория си гол в мача, след като бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

В 80-ата минута Евгени Димитров изненада вратаря на русенци с удар от над 30 метра, а стражът с колеблива намеса все пак спаси. Във втората минута на добавеното време Димитър Богданов прехвърли технично вратаря за крайното 3:0.

По този начин Ботев събра актив от 29 точки след изиграването на мачовете от есенния полусезон.