Ботев завърши по шампионски в U17! "Канарчетата" удариха Пирин и вдигнаха титлата

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев завърши по шампионски сезона в Елитната юношеска група до 17 години. В среща от последния кръг "канарчетата" се наложиха с 2:0 над Пирин на естествен терен №1 на базата в "Коматево".

Мачът бе без никакво значение за ботевистите, докато за гостите от Благоевград трите точки бяха от огромно значение. С днешната загуба "орлетата" изпаднаха от U17, а ако бяха взели дори и точка благоевградчани щяха да се спасят.

В първите минути пловдивчани стигнаха до две опасни центрирания, които обаче не бяха засечени от играчи в "жълто-черно". В 10-ата минута гостите имаха отлична възможност да поведат, но нападател останал сам срещу Милко Баданов стреля право в тялото му.

В 21-ата минута Димитър Тонев засече от движение центриране отдясно, а топката се отклони от напречната греда. В 30-ата минута "канарчетата" изтърваха нова отлична възможност, след като Иво Казаков изведе Емил Колев на прекрасна позиция, но нападателят стреля в стража.

3 минути по-късно пропуските продължиха, след центриране на Благовест Данчев и удар с глава на Тодор Петков, минал на метър от гредата. Малко преди края на първата част момчетата на Стефан Стоянов изпълниха любимото си упражнение - атака с едно докосване, в края на която Иво Казаков стреля от 10 метра, но вратарят изби.

След почивката ботевистите показаха, че ще играят феърплей и само три минути след началния съдийски сигнал откриха резултата. Иво Казаков стреля останал сам срещу вратаря, стражът изби, но топката се насочи към Емил Колев и той с глава се разписа за 1:0.

5 минути по-късно Атанас Янков осъществи поредния си пробив отдясно и центрира към Димитър Тонев, а той от 10 метра стреля, но вратарят за пореден път се намеси отлично и изби. В 65-ата минута Емил Колев пусна отличен извеждащ пас към Иво Казаков и нападателят прокара топката между краката на вратаря за 2:0.

В 79-ата минута Иво Казаков получи директен червен картон за необмислено влизане отзад в краката на играч на Пирин. В последната минута "орлетата" стигнаха до попадение, но то бе отменено заради засада.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ШАМПИОНСКАТА РАДОСТ НА "КАНАРЧЕТАТА" ВИЖТЕ ТУК.

ОЧАКВАЙТЕ ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА.