Партньорство между Ботев и Glas.BG за популяризиране на детско-юношеския футбол

Е-мейл Печат ПДФ

ПФК Ботев и сайтът Glas.bg сключиха договор за сътрудничество. То ще засяга излъчването на мачове на детско-юношеската школа на Клуба на живо в интернет. От няколко месеца в GlasTV в YouTube се предават голяма част от мачовете на различните формации от школата от Ботев Пловдив.

Предстои, след реализиране на сериозна инвестиция от страна на медийна група "Глас" на базата в Коматево, преките излъчвания на срещите да бъдат рестриймвани в няколко различни платформи, включително Facebook и YouTube страниците и каналите на ПФК Ботев.

Така зрителите ще могат сами да избират най-удобната за тях платформа, в която да гледат на живо мачовете на Елитните юношески групи, както и много от интересните срещи на останалите набори. Освен това екипът на Glas.bg ще се ангажира и с излъчването на живо на по-интересните гостувания на отбори от школата на Ботев Пловдив по време на шампионата и различни турнири.

Новите ни партньори от медийна група "Глас" вече изградиха високоскоростна 5GHz AC Wireless мрежа на базата в Коматево, която освен, че ще подсигури безпроблемното и висококачествено излъчване на срещите, вече е достъпна и за фенове, родители, футболисти и служители на клуба. "Guest" мрежата е абсолютно свободна за всички и предлага високоскоростна интернет връзка към 1500+ клиента едновременно.

Свързаността на всеки ще е гарантирана чрез QoS (Quality of service), позволяваща да се гарантира качеството на телекомуникационна услуга. Имената на свободната мрежа са 3 – “PlovdvDerby.com FREE”, “Glas.bg Free” и “Refan FREE”. Още в днешния мач с ЦСКА-София феновете на канарчетата ще могат да се възползват от новата услуга.

На "Футболен комплекс Ботев 1912" бяха изградени няколко различни точки за достъп (Аcces point), които ще позволят покриването с интернет сигнал на цялата площ на комплекса за нуждите на живите излъчвания на мачовете. Интернетът ще бъде гигабитов, като ще има и подсигурена резервна връзка през общодостъпната LTE мрежа, която обаче, чрез поставените устройства, ще бъде сериозно подобрена.

Бе осъществена също така оптична свързаност между административната сграда и Сектор А на основния терен на базата. Нашите нови партньори оборудваха комплекса с последно поколение Wireless устройства, които са произведени от една от трите най-големи фирми в този бранш в света. Зад реализирането на този проект стои екип от висококвалифицирани мрежови инженери, които са ангажирани с изграждането на последно поколение независима и подсигурена телекомуникационна мрежа на футболен комплекс "Ботев Пловдив".

Медийна група "Глас" се ангажира с осигуряването на записи от всички домакинства на Елитните групи (U15, U17 и U19), които да бъдат предоставяни на БФС във връзка с изискванията на футболната централа.

Партньорството между двете страни ще е единствено с идеална цел - популяризирането на детско-юношеския футбол!