Ботев продължава без грешка в U17, "канарчетата" удариха Дунав в Русе

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев продължава великолепното си представяне в Елитната юношеска група до 17 години. В среща от 5-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 2:0 над Дунав в Русе.

"Жълто-черните" играха далеч по-добре от своя съперник и въпреки безобразния терен на Русенския университет успяха да вземат победата. С днешния успех пловдивчани записаха пети успех в петте си мача и остават на върха в класирането. 

През първата част играта бе по-динамична и имаше повече голови положения. В 13-ата минута след центриране от свободен удар топката бе избита и попадна в Георги Трифонов, който от 15 метра стреля, но покрай вратата.

В 15-ата минута Томислав Георгиев върна по много лош начин топката към Милко Баданов, нападател на Дунав пресече подаването и пробва да прехвърли стража, но кълбото мина покрай страничния стълб.  В 30-ата минута Иво Казаков стреля от свободен удар от 25 метра, но право в ръцете на вратаря.

В рамките на седем минути "жълто-черните" нанесоха своя удар. В 32-ата минута Петър Итов стреля от средна дистанция, топката тупна коварно от намиращия се в ужасно състояние терен и влетя във вратата за 1:0.

В 39-ата минута момчетата на Петър Пенчев ликуваха за втори път. Топката бе центрирана от свободен удар към наказателното поле на домакините, Атанас Чернев отлично изпревари защитник и с удар от въздуха покачи на 2:0.

След почивката ботевистите успяха да ограничат до минимум положенията пред своята врата, а домакините разчитаха предимно на центрирания и изсипани топки. В самото начало на втората част Милко Баданов спаси удар от 20 метра, като това бе и единствената по-интересна ситуация през второто полувреме.