Ботев загря за Левски с успех над Нефтохимик в U19

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна трудна победа с 2:1 при гостуването си на Нефтохимик в среща от 11-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на стадиона в град Българово, където "шейховете" играят домакинствата си.

"Канарчетата" започнаха лошо срещата и до 10-ата минута домакините поведоха в резултата с автогол на Тодор Петков. След това "жълто-черните" взеха инициативата и в 30-ата минута Благовест Данчев изравни.

Веднага след началото на втората част Иван Василев изведе ботевистите напред. Последваха куп пропуски пред вратата на "зелените", а Василев удари греда. В заключителните минути домакините опитаха натиск, но до нов гол не се стигна.

С днешната победа пловдивчани загряха по възможно най-добрия начин за предстоящия реванш за Купата срещу Левски. Сблъсъкът със "сините" е на 23.10 от 14:00ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912".

В първия мач, който се игра в столицата, двата тима завършиха наравно 1:1. В ответната среща, заради участие в националните отбори и отказ от страна на БФС за отлагане на двубоя, наставникът на "канарчетата" Стефан Стоянов няма да може да разчита на Милко Баданов, Станислав Работов, Мартин Русев, Станислав Шопов, Иво Казаков и Кристиан Добрев, които са неизменна част от състава на набор 2001.