Страхотен ден за "жълто-черната" школа, Ботев с три победи в елитните юношески групи (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Юношите на Ботев записаха три победи в срещите от петъчния ден в Елитните юношески групи. Двубоите бяха от 29-ия кръг на U19, U17 и U15, а в трите мача "жълто-черните" бяха гости.

При U19 Ботев се наложи с 2:1 над Дунав в Русе. Домакините откриха резултата в самото начало на двубоя, а до почивката нови голове не паднаха. В първите минути на втората част "канарчетата" вкараха два гола чрез Димитър Балинов, който бе с капитанската лента на тима. Малко по-късно Атанас Янков от състава на пловдивчани бе изгонен с червен картон.

При U17 "жълто-черните" шампиони продължиха великолепното си представяне и записаха десетата си поредна победа, побеждавайки драматично с 3:2 Сокол (Марково). Двата тима направиха истински голов спектакъл, който стартира с феноменален гол на домакините в 44-ата минута. Димо Стайковски получи топката в половината на Ботев и с мощен шут от 25 метра прати кълбото под напречната греда.

След почивката ботевистите стигнаха до пълния обрат с попадения на Милен Николов и Мерт Салимехмед. В 80-ата минута "червено-белите" възстановиха равенството чрез Илия Смилянов, но в 85-ата минута роденият през 2003 година Милен Николов с втория си гол донесе победата на ботевистите. 

В последния 30-ти кръг Ботев U17 приема Лудогорец, като двубоят е на 1-ви юни от 15:00ч. на централния терен на "Футболен комплекс Ботев 1912". След края на мача момчетата на Петър Пенчев ще получат шампионската титла и златните медали, а повече подробности за празненствата ще бъдат обявени в началото на следващата седмица.

При U15 Ботев постигна още по-драматична и резултатна победа - с 6:3 над столичния Национал. Над всички в пореден мач бе талантът на "канарчетата" Никола Илиев, който заби четири гола във вратата на столичани. Останалите попадения за "жълто-черните" вкараха Мартин Драганов и Даниел Гичев.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА СОКОЛ - БОТЕВ U17 ВИЖТЕ ТУК.