Ботев U19 изпусна мъжкия отбор на Марица в контролна среща (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев U19 завърши наравно 2:2 с представителния отбор на Марица (Пловдив) в контролна среща. Спарингът се игра на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Двата тима направиха изключително приятен за наблюдаване двубой, изпълнен с множество голови положения и пред двете врати. "Канарчетата" поведоха с два гола, но маричани стигнаха до равенството, като изравнителното попадение падна в последната минута.

Още в 15-ата секунда Мартин Панев отрази опасен удар към вратата на Ботев. В 17-ата минута Георги Господинов се възползва от грешка в отбраната на Марица и останал сам срещу вратаря се разписа за 1:0 

В 20-ата минута играч на гостите отправи силен удар от 20 метра, Мартин Панев изби и топката се отклони от страничната греда. В 24-ата минута Димитър Тонев пресече подаване в половината на "сините", напредна и пусна успореден на голлинията пас, а Георги Трифонов с плонж прати кълбото в мрежата за 2:0. 

В 29-ата минута футболист на маричани преодоля бранител в жълто и останал сам срещу Мартин Панев стреля, а стражът на "канарчетата" се намеси отлично и спаси. 4 минути по-късно играч на гостите засече с глава центриране отляво, но от чиста позиция стреля неточно.

Второто полувреме беше още по-наситено с голови положения, а двата тима демонстрираха много атакуващ футбол. В рамките на първите 3 минути Тодор Тимонов пробва два удара, но и двата шута минаха в непосредствена близост над напречната греда.

В 52-ата минута Димитър Тонев пусна към Габриел Земярски и той шутира, но покрай целта. 2 минути по-късно след центриране отдясно Димитър Тонев изпревари защитник и стреля, а стражът на гостите спаси. 

В 56-ата минута сърцатият офанзивен футболист на "канарчетата" отново бе замесен в положение пред вратата на Марица, но останал сам срещу вратаря стреля в тялото му. В 59-ата минута атака на гостите отдясно завърши с центриране към точката на дузпата, където Милен Танчев с плътен удар се разписа за 2:1.

Секунди по-късно Мартин Панев отрази опасен удар на Тодор Тимонов от средна дистанция. В 65-ата минута удар на Атанас Стоименов от 20 метра мина покрай гредата, а 3 минути по-късно същото стори и Тодор Тимонов, чийто техничен удар се отклони от горната част на мрежата на Ботев.

В 72-ата минута Димитър Тонев демонстрира прекрасната форма, в която се намира и след като пое топката в центъра на терена напредна, навлезе в наказателното поле и финтира защитник, след което останал сам срещу вратаря стреля, а топката се отклони от напречната греда. В следващите секунди и пред двете врати се изви вихрушка от положения.

В 73-ата минута Милен Танчев пробва удар в стил "Тодор Неделев от центъра" и от централния кръг прехвърли Мартин Панев, но за късмет на "жълто-черния" страж топката мина на сантиметри от гредата. Секунди по-късно Петър Итов получи по левия фланг и с красив удар от ъгъла на наказателното поле разтресе страничната греда на вратата на Марица. 

В 77-ата минута Петър Итов и Димитър Балинов комбинираха и Балинов остана сам срещу вратаря, но шутът на бранителя бе отразен. В последната минута на срещата Венцислав Богданов сбърка в собственото си наказателно поле, гостите отнеха и с диагонален удар оформиха крайното 2:2.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.