Ботев U19 с първа победа в лятната подготовка, "канарчетата" с класика над мъжете на Левски (Карлово)

Е-мейл Печат ПДФ

Юношите до 19 години на Ботев (Пловдив) се наложиха с 3:0 над представителния отбор на Левски (Карлово) в контролна среща. Спарингът се игра на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Двата тима направиха равностоен сблъсък, като "канарчетата" вкараха трите гола след почивката. Мачът бе изгледан от наставника на мъжкия отбор на "жълто-черните" Желко Петрович.

През първата част головите положения бяха много малко, а играта се водеше между двете наказателни полета. В 3-ата минута Милко Баданов отрази опасен удар от средна дистанция.

В 33-ата минута играч на гостите се озова сам срещу вратаря на "канарчетата", но Баданов се намеси великолепно и изби с крак. В 43-ата минута Атанас Стоименов шутира, топката тупна пред стража на "сините" и за момент се получи суматоха, но в крайна сметка кълбото бе избито.

След почивката момчетата на Петър Пенчев заиграха далеч по-добре и заслужено стигнаха до три попадения. Още в първите секунди на второто полувреме Георги Трифонов се отчете с фрапантен пропуск, след като на празна врата стреля над напречната греда.

В 60-ата минута Габриел Земярски отправи красив удар от въздуха от ъгъла на наказателното поле, но стражът на гостите изби. В 61-ата минута Георги Трифонов се реабилитира за пропуска си и откри резултата. Голаджията от Асеновград получи извеждащ пас от Габриел Земярски и останал сам срещу вратаря се разписа за 1:0.

В 68-ата минута Димитър Тонев се отчете със страхотно попадение. Сърцатият полузащитник елиминира с финтове съпротивата на няколко защитници в синьо и с топовен шут от близка дистанция прати топката в мрежата за 2:0.

В следващите минути двата тима си размениха по един опасен удар, но и в двата случая кълбото мина над гредата. В 88-ата минута Иван Василев нацели страничната греда, след като отлично се освободи от опеката на защитник и с мощен удар разтресе десния страничен стълб. В последната минута Василев спечели дузпа, която реализира за крайното 3:0.

По този начин ботевистите записаха първа победа в лятната си подготовка. До този момент "канарчетата" имаха едно равенство - 2:2 с Марица (Пловдив) и две загуби - 1:4 от Атлетик (Куклен) и 1:2 от Оборище (Панагюрище).

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.