Ботев удари Лудогорец в контрола при U17 в Банско (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев се наложи с 2:1 над Лудогорец в контролна среща при юношите до 17 години. Двубоят се игра в Банско, където двата тима са на подготвителен лагер.

Двата отбора направиха много здрав сблъсък, в който имаше множество голови положения и пред двете врати. По този начин "канарчетата" взеха частичен реванш от разградчани, които ги елиминираха на полуфиналите за Купата при набор 2003, а в последствие спечелиха и трофея.

Наставникът на "жълто-черните" Георги Онов не можеше да разчита на Никола Илиев и Милен Николов, които пропуснаха срещата заради контузии. Още в 4-ата минута ботевистите направиха прекрасна атака с едно докосване, в края на която Никола Гелин се озова очи в очи с вратаря на "зелените", но последвалият удар бе спасен от стража.

Разградчани отговориха в 12-ата минута с опасен удар от средна дистанция, минал покрай вратата. В 23-ата минута след центриране от корнер към наказателното поле на Ботев топката бе избита и попадна в играч на Лудогорец, който стреля от границата на наказателното поле, но Християн Славков спаси.

В 30-ата миута момчетата на Георги Онов сътвориха нова красива атака, като Даниел Гичев пусна към Бисер Бонев, който от своя страна изведе по отличен начин Юсеин Касов сам срещу вратаря, но ударът мина покрай вратата. 5 минути по-късно нападателят се реваншира за пропуска си и след като елиминира защитник матира вратаря, пращайки топката в долния му ляв ъгъл за 1:0.

В 37-ата минута Християн Славков отрази слаб удар по земя от играч на разградчани. В 44-ата минута Бисер Бонев демонстрира качествата си и мина на рейд между няколко защитници, след което отправи шут от средна дистанция, но стражът на Лудогорец спаси.

Второто полувреме стартира с масиран натиск на разградчани, които редуваха атака след атака към вратата на Ботев. Секунди след началото на втората част разградчани организираха атака отляво, последва удар и рикошет в тялото на защитник на Ботев, а при добавката нападател на "зелените" стреля от малкото наказателно поле, но появилият се на почивката Християн Карастойков се намеси отлично и спаси.

В 50-ата минута Анастас Пемперски засече с глава центриране от корнер, но топката мина покрай вратата на "канарчетата". Минута по-късно "жълто-черните" допуснаха груба грешка в защита, Стефан Статев отне кълбото и с удар под плонжа на Карастойков изравни - 1:1.

4 минути по-късно пловдивчани възстановиха аванса си. Бисер Бонев подаде на Никола Гелин по десния фланг, атакуващият футболист нахлу в наказателното поле и с диагонален удар прати за втори път топката във вратата на Лудогорец - 2:1.

В 58-ата минута Стефан Статев отправи опасен удар към вратата на "канарчетата", минал над напречната греда. 2 минути по-късно разградчани направиха изумителен пропуск, след като Стефан Статев проби отляво и извади към свой съотборник, който бе останал на празна врата, но стреля много неточно.

В 62-ата минута ботевистите изпратиха дълга топка в половината на Лудогорец, Юсеин Касов изпревари вратаря и под натиска на защитник пробва да уцели опразнената врата от 40 метра, но кълбото мина далеч от целта. В следващите минути двата тима предложиха серия от здрави сблъсъци, а играта бе много накъсана. 

В заключителните минути "зелените" на три пъти бяха близо до изравняването, но Християн Карастойков се отчете с две феноменални спасявания. В 82-ата минута центриране отляво бе засечено с глава от чиста позиция, но топката излезе в аут. 3 минути по-късно играч на Лудогорец стреля от границата на наказателното поле, а Карастойков с отличен рефлекс изби. В 88-ата минута Карастойков отрази нов опасен удар от близка дистанция.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.