Ботев взе добър аванс в първия осминафинал срещу Сокол за Купата при набор 2002 (ГАЛЕРИЯ)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 при гостуването си на Сокол (Марково) в първи осминафинал за Купата при набор 2002. Двубоят се игра на стадиона в село Марково.

"Канарчетата" превъзхождаха домакините по време на целия мач, но подцениха съперника и това можеше да им изиграе лоша шега. В герой за "жълто-черните" се превърна Венцислав Богданов, който реализира и двете попадения.

В 6-ата минута домакините отправиха опасен удар, минал над вратата на Милко Баданов. В 14-ата минута Иво Казаков пусна към Петър Итов, който се опита да намери останал на празна врата нападател, но притичал защитник се намеси отлично и изби. 

В 20-ата минута Иво Казаков залъга бранител и шутира, но защитник парира насочващата се към вратата топка. В 36-ата минута вратарят на домакините отрази удар на Петър Итов, а малко преди края на първата част Венцислав Богданов стреля неточно с глава.

През второто полувреме играта бе много накъсана, а в действията на ботевистите имаше доста брак. В началните 20 минути положенията и пред двете врати липсваха.

В 66-ата минута след центриране от корнер Мартин Русев засече с глава, но топката мина на метър от вратата. В 77-ата минута Венцислав Богданов отправи страхотен удар от над 20 метра, който прати топката в далечния ъгъл и кълбото влетя в мрежата за 1:0.

В 82-ата минута Петър Итов шутира от границата на наказателното поле, а стражът на "червено-белите" изби. След по-малко от 120 секунди Георги Господинов центрира от корнер, а Венцислав Богданов с глава реализира втория си гол.

Реваншът между двата тима е на 21.10 от 15:00ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912".

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.