Ботев удари Локо на "Лаута" и взе отличен аванс преди реванша за Купата при набор 2004

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Локомотив (Пловдив) в първи осминафинален мач от турнира за Купата при набор 2004. Двубоят се игра на изкуствения терен на "Лаута".

"Канарчетата" видимо превъзхождаха своя съперник, но мачът стартира с ранен гол за домакините. Наставникът на "жълто-черните" не можеше да разчита на завърналия се след контузия Никола Илиев, като офанзивният играч се появи в игра за заключителните десетина минути.

Още във втората минута "канарчетата" сбъркаха грубо при изнасяне на топката, Тони Лесов отне и с премерен удар прати кълбото в мрежата за 1:0. В 10-ата минута домакините пропуснаха нова добра възможност, след като нападател остана очи в очи с Кръстев, но стреля неточно.

В 15-ата минута ботевистите организираха добра атака, завършила с точен удар на Никола Гелин. В 20-ата минута "канарчетата" изпуснаха отлична възможност, след като отнеха топката и с числен превес в наказателното поле не изиграха добре ситуацията и атаката завърши с неточен удар.

В 24-ата минута локомотивци направиха решителен пропуск, след като центриране отдясно бе засечено с глава в аут от непосредствена близост до вратата. В ответната атака Никола Гелин бе съборен в наказателното поле, а от последвалата дузпа Теодор Андреев изравни - 1:1.

3 минути по-късно ботевистите нанесоха втори удар по амбициите на "смърфовете". Андрей Цой получи в наказателното поле и с добре насочен удар донесе пълния обрат за Ботев. В 39-ата минута Никола Гелин преодоля защитник и шутира, а кълбото се отклони от страничната греда.

В първите 20 минути на втората част играта се водеше между двете наказателни полета и головите положения липсваха. В 62-ата минута опасна атака отдясно завърши с удар към вратата на "канарчетата", отразен блестящо с крак от Александър Маджаров.

В 67-ата минута Иван Иванов пусна извеждащо подаване към Андрей Цой, който овладя и с мощен удар под гредата реализира втория си гол в мача. В 71-ата минута Никола Гелин бе близо до това тотално да убие интригата за реванша, но останал очи в очи с вратаря стреля неточно. 

В 73-ата минута Никола Илиев се отчете със силен удар, отклонил се от въшната част на мрежата на вратата на "смърфовете". В добавеното време Александър Маджаров на два пъти отрази много опасни удари към вратата си. 

Реваншът между двата тима е на 6.11 на "Футболен комплекс Ботев 1912".