Ботев пропиля два гола аванс и изпусна победата срещу Септември за Купата при набор 2002

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев (Пловдив) изпусна победата над Септември и двата тима завършиха наравно 3:3 в първи мач от четвъртфиналите за Купата при набор 2002. Двубоят се игра на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" бяха по-добрият отбор на терена, а гостите заложиха предимно на изритани топки и рушене на играта на ботевистите. По този начин всичко ще се решава на реванша, който е след седмица в София. 

В 7-ата минута пловдивчани откриха резултата с гол на Атанас Стоименов, който се разписа с далечен удар. В 23-ата минута Станислав Шопов центрира от фаул и Георги Трифонов продължи с глава, но стражът на гостите спаси. 

В 32-ата минута Станислав Работов центрира отдясно, а Иво Казаков с красив удар от въздуха покачи на 2:0. 5 минути по-късно столичани намалиха след голяма доза късмет. Септемврийци изпълниха свободен удар, топката се отклони коварно от стената и влетя във вратата за 2:1. 

Второто полувреме стартира с удар на Слави Шопов, който бе отразен от вратаря. В 56-ата минута "канарчетата" осъществиха красива атака с множество подавания и Иво Казаков стреля, но стражът на гостите скъси дистанцията и спаси. 

В 60-ата минута столичани получиха поредния фаул в опасна близост до вратата на Ботев, но Милко Баданов спаси. В 63-ата минута Иво Казаков центрира от свободен удар, а Георги Трифонов с глава прати неспасяемо топката във вратата за 3:1. Нападателят посвети гола на близък приятел, който издъхна в средата на миналата седмица.

В 72-ата минута Слави Шопов стреля опасно над вратата на Септември. В 77-ата минута главният съдия отсъди несъществуващ фаул за гостите пред наказателното поле на Ботев, а след неговото изпълнение топката се отклони от напречната греда.

3 минути по-късно Милко Баданов отрази опасен удар от далечна дистанция. В 83-ата минута Станислав Шопов бе близо до това да отбележи красиво попадение, но прехвърлящият му удар мина на метър над гредата.

Така се стигна до 86-ата минута, в която поредният спорен фаул за гостите бе превърнат в попадение. Столичани изсипаха топката от централния кръг на терена към наказателното поле на Ботев, а там с глава играч в "бордо" вкара за 3:2. 

В 91-ата минута гостите стигнаха и до равенството след далечен удар и груба грешка на Милко Баданов. Дълбоко в добавеното време късметът обърна гръб на пловдивчани, след като центриране от фаул бе засечено с глава от Петър Итов, но ударът от малкото наказателно поле мина встрани от вратата.

Реваншът между двата тима е на 27-ми ноември от 13:30ч. на стадиона в столичния квартал "Драгалевци".

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.