Контроли - 2011-2012
 Репортаж от мача: Зима 2012 - Сряда, 18 Януари 2012 - 14:30 h
Ботев U19 срещу Спартак Пд (мъже)
1 3

Детайли

Дата: Сряда, 18 Януари 2012
Час: 14:30 h
Краен час: 16:00
Стадион: Граф Игнатиево


 Снимки от мача

Юношите на Ботев до 19 години загубиха с 1:3 от представителния отбор на Спартак (Пловдив) в контролна среща. Двубоят се игра на стадиона в село Граф Игнатиево.

Резултатът бе открит още в 3-ата минута, когато двама играчи на "гладиаторите" останаха сами срещу Юсеин Ахмедов и не сгрешиха. "Канарчетата" бързо отговориха на предизвикателството и в 8-ата минута Костадин Богданов изравни, след удар отблизо и перфектна асистенция на Методи Цветков. Само две минути по-късно обаче "сините" отново поведоха след хубав удар от границата на наказателното поле, който препарира вратаря на "жълто-черните". В 20-ата минута преднината на "спартаклии" стана два гола, след като футболистите в синьо се възползваха от груба грешка в защитата на Ботев. Малко по-късно гостите бяха близо и до четвърти гол, след като след корнер се стигна до меле пред Ахмедов, но с последни усилия играч в "жълто-черно" изби от голлинията.

През втората част не паднаха нови попадения, но въпреки това и двата отбора имаха своите шансове. 7 минути след началото на второто полувреме Християн Казаков стреля от около 15 метра, но топката мина на сантиметри покрай вратата на Стефан Стойчев. В ответната атака след грешка в защитата на "канарите" играч на "гладиаторите" стреля от въздуха, но топката се отклони от десния страничен стълб на вратата на Юсеин Ахмедов. В следващите минути възпитаниците на Иван Кочев имаха леко превъзходство и създадоха няколко опасни атаки, като две от тях завършиха с опасни удари към вратата на гостите, но топката не попадна в очертанията на вратата. В 30-ата минута на втората част Илиан Христов изтърва най-чистото положение за Ботев, след като остана непокрит сам срещу вратаря на Спартак и от 4 метра стреля, но стражът на "сините" първоначално изби топката, а след това тя бе изчистена от защитник на "гладиаторите" от голлинията. В следващата атака гол на Спартак бе отменен заради засада. До края на мача спартаклии изтърваха няколко чисти положения, които бяха спасени от Юсеин Ахмедов.

Още снимки от мача вижте тук.