U19: Ботев и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1

Отборите на Ботев и Локомотив Пловдив (U19) завършиха при резултат 1-1 в приятелска среща, играна на клубната база на канарчетата. Единст...

Детският футболен турнир в памет на големия Георги Славков - Бенкса събра 16 училищни отбора от Пловдив и региона.

На 03.06.2022г. се проведе поредната инициатива от календара за 110-годишнината на Ботев (Пловдив).  Детският футболен турнир в памет на г...

Наградиха шампионските отбои на Ботев Пд

Шампионският отбор 2009, които станаха първенци в група Деца - център без нито една забуга през сезона и юношеската формация до 19 години,...

Ботев със зрелищна победа срещу Локо при U17, "канарчетата" със загуба от "смърфовете" при U15

Ботев се наложи с 4:0 над градския съперник Локомотив в среща от 23-тия кръг от първенството при U17. Двубоят се игра на изкуствения терен н...

Поредна купа на Ботев набор 2009, след успех в "Трявна Къп " 2022

Набор 2009 на Ботев Пловдив продължава страхотното си представяне под ръководството на треньора Борислав Караматев . След като преди около м...

<< < Април 2024 > >>
П В С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
no entry in month Април 2024 no entry in month Април 2024

Ботев разби Черноморец и оглави класирането в U19 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев постигна убедителна победа с 6:0 над Черноморец (Бургас) в мач от 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата в "Коматево".

"Жълто-черните" имаха инициативата през всичките 90 минути и напълно заслужено стигнаха до изразителния успех. Още в 5-ата минута Здравко Жилов навлезе в наказателното поле и намери Милен Златков, който от чиста позиция стреля, но в последния момент защитник сложи тялото си и предотврати сигурен гол.

В 7-ата минута след центриране от корнер играч в "синьо" овладя и стреля от близка дистанция, но в аут. В 14-ата минута Димитър Богданов засече центриране от ъглов удар, а шутът му бе спасен от вратаря. 

Така се стигна до 22-ата минута, в която резултатът бе открит. "Жълто-черните" осъществиха добра комбинация в половината на гостите и Димитър Богданов се озова в наказателното поле и с плътен удар се разписа за 1:0.

След по-малко от 120 секунди гостите бяха близо до изравняването, но центриране отдясно не бе засечено по най-добрия начин от нападател на Черноморец. Това бе наказано от пловдивчани и в 27-ата минута Георги Стайков получи от Ангел Бастунов пред наказателното поле и стреля мощно, вратарят се намеси неубедително и топката влетя във вратата за 2:0.

В 36-ата минута авансът на "канарчетата" стана класически. Васил Василев пусна дълга топка към Димитър Богданов, който овладя, пребори се със защитник и след като преодоля и вратаря не пропусна за 3:0. В следващата атака и Крис Добрев бе близо до гола, но ударът му от 18 метра бе спасен от вратаря. 

В последната минута на първата част Димитър Богданов бе фаулиран от стража на гостите, а главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Милен Златков, който хладнокръвно реализира за 4:0.

През втората част играта отново се водеше предимно в половината на бургаския тим. В 47-ата минута Кристиян Козаров отправи опасен удар към вратата на Ботев, но Симеон Симеонов внимаваше и улови. 

В 50-ата минута зрителите станаха свидетели на страхотен пропуск от страна на Ботев. Крис Добрев получи отдясно по атаката на Ботев и отправи силен удар, топката се удари в напречната греда, тупна около голлинията и след като отново се отклони от напречната греда бе уловена от вратаря. 

В 54-ата минута Добрев залъга защитник и намери Ангел Бастунов, който на свой ред също финтира бранител и от близка дистанция стреля, но в тялото на вратаря. В 70-ата минута Мартин Татаров също пропусна добра възможност, след като получи извеждащ пас и бутна кълбото покрай вратаря, а от малък ъгъл не уцели празната врата.

В следващите минути пред вратата на "акулите" се изви истинска вихрушка от положения. В 71-ата минута Георги Георгиев засече центриране отляво, но от 15 метра стреля над гредата.

В 73-ата минута Крис Добрев напомни за себе си и преодоля последователно петима защитници и пробва удар, но той бе от малък ъгъл и топката се удари във външната част на мрежата. В 75-ата минута натискът на ботевистите даде нужния ефект и резултатът стана 5:0, след като Мартин Татаров получи добър пас от Милен Златков и технично пусна покрай вратаря.

В 77-ата минута "жълто-черните" стигнаха и до шести гол, дошъл след индивидуален пробив на Здравко Жилов и удар в далечния ъгъл. До края на срещата "канарчетата" имаха още няколко ситуации за нов гол, но до такъв не се стигна.

По този начин Ботев записа трета поредна победа и оглави класирането в Елитната юношеска група до 19 години преди изиграването на последните мачове от кръга утре. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА БОТЕВ - ЧЕРНОМОРЕЦ ВИЖТЕ ТУК.

Последна промяна ( Четвъртък, 12 Октомври 2017 )