U19: Ботев и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1

Отборите на Ботев и Локомотив Пловдив (U19) завършиха при резултат 1-1 в приятелска среща, играна на клубната база на канарчетата. Единст...

Детският футболен турнир в памет на големия Георги Славков - Бенкса събра 16 училищни отбора от Пловдив и региона.

На 03.06.2022г. се проведе поредната инициатива от календара за 110-годишнината на Ботев (Пловдив).  Детският футболен турнир в памет на г...

Наградиха шампионските отбои на Ботев Пд

Шампионският отбор 2009, които станаха първенци в група Деца - център без нито една забуга през сезона и юношеската формация до 19 години,...

Ботев със зрелищна победа срещу Локо при U17, "канарчетата" със загуба от "смърфовете" при U15

Ботев се наложи с 4:0 над градския съперник Локомотив в среща от 23-тия кръг от първенството при U17. Двубоят се игра на изкуствения терен н...

Поредна купа на Ботев набор 2009, след успех в "Трявна Къп " 2022

Набор 2009 на Ботев Пловдив продължава страхотното си представяне под ръководството на треньора Борислав Караматев . След като преди около м...

<< < Април 2024 > >>
П В С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
no entry in month Април 2024 no entry in month Април 2024

Десет от Ботев загубиха от Черноморец в U15 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев допусна минимална загуба с 0:1 от Черноморец (Бургас) в среща от последния кръг на Югоизточната елитна група до 15 години. Двубоят се игра на естествения терен на базата на "акулите" в морския град.

Мачът противопостави първите два тима във временното класиране, но около 200 зрители не видяха особено атрактивен сблъсък. Играта бе изпълнена с единоборства, а след края на мача фенове нахлуха на терена и това допълнително развали впечатленията от мача. 

Още във втората минута Иван Аврамов пробва удар от ъгъла на наказателното поле, но покрай вратата. В 5-ата минута центриране отляво бе засечено с глава от играч на домакините, а кълбото отново не намери целта.

В 8-ата минута топката бе центрирана от свободен удар към наказателното поле на Ботев, нападател в "синьо" докосна кълбото и то влетя във вратата за 1:0. Минута по-късно домакините отправиха нов шут, който мина над гредата. 

С течение на времето момчетата на Георги Онов заиграха по-добре и взеха инициативата, като създадоха няколко много добри положения за гол. В 19-ата минута топката бе отнета от защитата на бургазлии и попадна в Милен Николов, който от 15 метра стреля над вратата.

В 26-ата минута Християн Карастойков вкара топката в игра, тя топна коварно и прехвърли защитата, след което Милен Николов я засече с глава покрай излезлия вратар, но за късмет на домакините кълбото се отклони от страничната греда. 4 минути по-късно дойде и най-дискусионната ситуация в срещата.

Бисер Бонев получи кълбото пред наказателното поле на Черноморец и стреля, топката тупна пред вратаря и той я изпусна, а Никола Филипов отблизо вкара топката в мрежата, но страничният съдия от Бургас вдигна много спорна засада. В последната минута на първата част Милен Николов се отскубна от защитата на "сините" и остана сам срещу вратаря, но вместо да шутира реши да подава и пропусна.

През второто полувреме играта бе много накъсана, а домакините се опитваха по всякакъв начин да бавят времето. Съвсем логично, на фона на това головите положения липсваха почти изцяло.

В 50-ата минута "жълто-черните" изпуснаха най-добрата ситуация за гол в мача, след като Атанас Стамболов овладя добре топката и остана очи в очи с вратаря, но ударът му бе отразен от стража, който изби с върха на пръстите си. В 55-ата минута Иван Аврамов стреля директно от 30 метра от фаул, а кълбото мина на метър над напречната греда.

В 57-ата минута домакините организираха опасна атака отляво, която завърши с плътен удар, минал покрай левия страничен стълб. Секунди по-късно главният съдия, който също като своите колеги бе от Бургас, показа много спорен втори жълт и респективно червен картон на Иван Аврамов и "канарчетата" доиграха последните минути с 10 човека.

В заключителните десет минути футбол почти не се игра, а "жълто-черните" така и не успяха да намерят верния път към вратата на бургазлии. От своя страна домакините на няколко пъти хванаха "канарчетата" на контраатака, но не съумяха да стигнат до втори гол.

Веднага след последния съдийски сигнал фенове на домакините нахлуха на терена, като започнаха бурно да празнуват радостта от победата. Стигна се до спречкване между привърженици на Черноморец и футболисти на Ботев, като делегатът на срещата стана свидетел на всичко случило се на терена.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Последна промяна ( Събота, 18 Ноември 2017 )