U19: Ботев и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1

Отборите на Ботев и Локомотив Пловдив (U19) завършиха при резултат 1-1 в приятелска среща, играна на клубната база на канарчетата. Единст...

Детският футболен турнир в памет на големия Георги Славков - Бенкса събра 16 училищни отбора от Пловдив и региона.

На 03.06.2022г. се проведе поредната инициатива от календара за 110-годишнината на Ботев (Пловдив).  Детският футболен турнир в памет на г...

Наградиха шампионските отбои на Ботев Пд

Шампионският отбор 2009, които станаха първенци в група Деца - център без нито една забуга през сезона и юношеската формация до 19 години,...

Ботев със зрелищна победа срещу Локо при U17, "канарчетата" със загуба от "смърфовете" при U15

Ботев се наложи с 4:0 над градския съперник Локомотив в среща от 23-тия кръг от първенството при U17. Двубоят се игра на изкуствения терен н...

Поредна купа на Ботев набор 2009, след успех в "Трявна Къп " 2022

Набор 2009 на Ботев Пловдив продължава страхотното си представяне под ръководството на треньора Борислав Караматев . След като преди около м...

<< < Април 2024 > >>
П В С Ч П С Н
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 01 02 03 04 05
no entry in month Април 2024 no entry in month Април 2024

Ботев загуби от Лудогорец в U19 (галерия)

Е-мейл Печат ПДФ

Ботев загуби с 0:2 от Лудогорец в дербито от 23-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата в "Коматево" и бе изгледан от около 150 зрители.

Преди началото на срещата двата тима бяха на първите две места в класирането, като разликата между тях бе шест точки в полза на "зелените". С днешната победа гостите направиха голяма крачка към титлата, но за това помогна и съдийският фактор, тъй като първият гол на разградчани бе нередовен.

През първата част двата тима по никакъв начин не оправдаха големите очаквания към сблъсъка и направиха доста постна продукция. Головите положения липсваха, а към двете врати бяха отправени епизодични удари, които бяха много неточни.

След почивката картината се промени коренно и зрителите наблюдаваха доста по-интересен двубой. В 48-ата минута Георги Стайков стреля към вратата на гостите, а топката профуча над гредата.

Така се стигна до 53-ата минута, когато в рамките на няколко секунди гостите изковаха успеха. "Зелените" получиха право да изпълнят корнер, топката бе поставена на метър пред очертанията и въпреки протестите от щаба на Ботев последва центриране и Георги Вълчев с глава откри резултата - 0:1.

Последваха нови протести от страна на ботевистите, което бе използвано максимално от гостуващия тим. Веднага след изпълнението на центъра гостите организираха опасна атака, при която направилият силен мач Мартин Милков проби отляво и центрира към Димитър Митков, който останал очи в очи със Симеонов не пропусна - 0:2.

4 минути по-късно ситуацията с първия гол се повтори, като този път протестите на "жълто-черния" щаб бяха уважени. Главният съдия провери къде е поставена топката и помоли гостуващия играч да премести кълбото на нужната позиция. След корнера последва нов опасен удар, който бе отразен от Симеон Симеонов.

В ответната атака "канарчетата" пропуснаха отлична възможност да се върнат в мача, след като Димитър Богданов засече отблизо центриране отляво, но над вратата. В 66-ата минута Мартин Милков за пореден път затрудни защитата на пловдивчани и след като проби пусна към Димитър Митков, който от чиста позиция стреля в страничната греда.

В 68-ата минута се стигна до комична ситуация пред вратата на гостите. В рамките на няколко секунди играчите на Ботев отправиха шест удара към вратата на Лудогорец, но първо топката се спря в гредата, а при последвалите шутове се отклони от телата на защитници в "зелено".

В 73-ата минута Ангел Бастунов се разходи между защитата на тима от Разград, навлезе в наказателното поле и останал сам срещу вратаря стреля, но право в тялото му. До края на срещата "канарчетата" стигнаха до няколко статични положения, които обаче не доведоха до нещо сериозно пред вратата на Лудогорец.

Във временното класиране Лудогорец се откъсна на върха с актив от 56 точки, следван от ЦСКА-София и Черно море с по 48 точки. Ботев и Левски са на следващите две позиции с по 47 точки.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК.

Последна промяна ( Неделя, 22 Април 2018 )