Благовест Данчев: "Мачът с ЦСКА-София беше най-добрата възможност да спечелим титлата, чувството да играеш пред публиката на Ботев е феноменално"

Е-мейл Печат ПДФ

Благовест Данчев е един от най-постоянните футболисти в юношеската формация на Ботев до 17 години. Полузащитникът е рекордьор по изиграни мачове през този сезон за „жълто-черните“, като е взел участие във всички срещи и е бил заменен само един път. Ето какво сподели талантливият халф пред официалния сайт на „канарчетата“ след спечелената титла в U17.

 - Честита титла! Какво е чувството да се събудиш като шампион на България?

 - Чувството е невероятно! Когато осъзнаеш, че целия труд, който си положил на терена и извън него, ти се отплаща. И то по този страхотен начин.

 - Имаше още три кръга до края и все пак изиграхте мача с ЦСКА-София на 100%. Преди началото на срещата имаше ли у вас мисъл за оставащите мачове или бяхте решени, че точно сега е моментът за финалната и решителна крачка към титлата?

 - Всички бяхме единодушни, че мачът с ЦСКА-София е най-добрата възможност да спечелим титлата. Играхме на централния терен и бяхме длъжни да зарадваме хората, които бяха дошли да ни гледат. И не по-малката причина – за да може да се забавляваме в мачовете до края на сезона.

 - Какво е чувството да играеш пред 1000 зрители на централния терен и дадоха ли ви феновете нужната мотивация за още по-добро представяне?

 - Чувството е феноменално! Както всички знаем, феновете на Ботев винаги са били 12-ия играч на отбора. При всички положения те изиграха ключова роля за нашия успех.

 - 4 години - 4 поредни купи за Ботев при набор 2001. Как се постига това феноменално ниво, ти си част от отбора от самото начало?

 - Хората виждат само крайния успех, но зад него се крие много здрава работа. Както на терена, така и извън него. Освен това имаме добър и сплотен колектив, като всеки от нас се раздава напълно и се опитва да е постоянен.

 - Стефан Стоянов стои изцяло зад тези успехи и вашето развитие като футболисти. Какво би казал за него на хората, които не го познават и щяхте ли да постигнете тези успехи, ако не беше той?

 - Ние имаме възможността да се развиваме под ръководството на един страхотен треньор и добър човек. Но мисля, че все пак процесът е двустранен и както ние сме попаднали на добър треньор, така и той е попаднал на качествени футболисти.

 - Какви са близките ти и далечни амбиции във футбола?

 - Надявам се да получа шанс за изява в мъжкия отбор на Ботев. Да се докажа и да имам възможността да се развивам на още по-високо ниво.