Тодор Петков: "Отборът е по-сплотен от всякога, победата срещу ЦСКА-София е за феновете!"

Е-мейл Печат ПДФ

Тодор Петков е другият стълб в центъра на „жълто-черната“ шампионска отбрана в U17. Бургазлията се представя много солидно и записа редица силни мачове през настоящия сезон. Стабилният бранител даде мнението си пред клубния сайт на Ботев след спечелената шампионска титла.

 - Честита титла! Какво е чувството да се събудиш като шампион на България?

 - Чувството е страхотно, особено да спечелиш титлата пред тези хора, които дойдоха на стадиона. Благодаря им за подкрепата!

 - Ти се превърна в неразделна част от защитата на Ботев и записа редица силни изяви. През този сезон сме допуснали 18 попадения, като по този показател пред нас е само отборът на Левски. На какво отдаваш този факт?

 - Отдавам го на подобрението на целия отбор в играта във фаза защита. Също така сме много по-организирани и сплотени от всякога.

 - През настоящия сезон реализира четири попадения в шампионата, а в почти всеки мач стигаш до положение за гол. Работиш ли върху този компонент и кой от тези голове е с най-голяма стойност за теб?

 - През този сезон много по-често се включвам при статичните положения и това помага за реализираните ми голове. Най-важният ми гол през тази кампания е победният гол срещу Берое в Стара Загора за 0:1.

 - На мача срещу ЦСКА-София получихте солидна подкрепа от трибуните, какво беше усещането на терена?

 - Усещането на терена беше невероятно. Благодарение на тази публика ние бяхме още по-мотивирани и уверени. Тази победа беше за тях.

 - Забелязва се страхотно развитие в качествата ти, на кого дължиш най-много това?

 - Дължа го на прекрасните условия в Ботев, но най-вече на треньора Стефан Стоянов. Той наистина много ми помогна, за да стигна до тук. Той е невероятен треньор и добър тактик.

 - Какви са амбициите ти във футбола?

 - На първо място искам да пробия в мъжкия отбор на Ботев. След това да играя в топ-първенствата на Европа.