U19: Ботев и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1

Отборите на Ботев и Локомотив Пловдив (U19) завършиха при резултат 1-1 в приятелска среща, играна на клубната база на канарчетата. Единст...

Детският футболен турнир в памет на големия Георги Славков - Бенкса събра 16 училищни отбора от Пловдив и региона.

На 03.06.2022г. се проведе поредната инициатива от календара за 110-годишнината на Ботев (Пловдив).  Детският футболен турнир в памет на г...

Наградиха шампионските отбои на Ботев Пд

Шампионският отбор 2009, които станаха първенци в група Деца - център без нито една забуга през сезона и юношеската формация до 19 години,...

Ботев със зрелищна победа срещу Локо при U17, "канарчетата" със загуба от "смърфовете" при U15

Ботев се наложи с 4:0 над градския съперник Локомотив в среща от 23-тия кръг от първенството при U17. Двубоят се игра на изкуствения терен н...

Поредна купа на Ботев набор 2009, след успех в "Трявна Къп " 2022

Набор 2009 на Ботев Пловдив продължава страхотното си представяне под ръководството на треньора Борислав Караматев . След като преди около м...

<< < Март 2024 > >>
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
no entry in month Март 2024 no entry in month Март 2024

Треньорът на вицесветовните шампиони: Все още не осъзнаваме какво сме постигнали, бях си поставил за цел да стигнем до финала

Е-мейл Печат ПДФ

Юношите на Ботев от набор 2004 завършиха на второ място на най-големия юношески турнир в света Gothia Cup - The world youth cup. На финала "канарчетата" загубиха с 0:4 от LIZZY F.C. от Гана. След невероятния успех, с който Ботев стана най-успешният български отбор на този турнир, треньорът на "жълто-черните" Георги Онов сподели мнението си за надпреварата пред официалния сайт на Клуба.

 - Постигнахте нещо невероятно - второ място на световното първенство за юноши. Очаквахте ли нещо подобно преди заминаването на отбора за Швеция?

 - Аз лично бях си поставил за цел да достигнем финал, но не го бях споделял с никой. Постигнахме го, но на финала срещнахме доста по-силен отбор от нас.

 - В групите стартирахте доста добре, с няколко убедителни победи, но след това имахте няколко тежки мача. Срещу кои отбори Ви беше най-лесно и срещу кои най-трудно?

 - Най-лесно беше в групите, където бързо си решавахме мачовете. Най-трудният ни мач беше този с шведския отбор, над който се наложихме след изпълнение на дузпи. Бяхме с човек по-малко ,издържахме в редовното време и след това победихме в дузпите.

 - Разкажете малко повече за този мач, наистина доста инфарктна победа с червен картон и 24 дузпи. Какво беше чувството, когато вкарахте победната дузпа?

 - Преди да се стигне до дългото изпълнение на дузпи ние пропуснахме два удара от 11-метра, с които трябваше да затворим мача. Победната дузпа реално ни беше третият опит, от който да приключим мача. Удовлетворението беше много голямо, напрежението беше голямо през целия мач. Но наистина заслужавахме, защото се представихме тактически много добре.

 - Втори в света звучи наистина феноменално, едно огромно постижение. Осъзнавате ли Вие и момчетата какво постигнахте или все още Ви е трудно?

 - Все още не осъзнаваме какво сме постигнали. В момента го приемаме като едно второ място на турнир. Като се приберем в България вече ще разберем по поздравите от хората, които ще говорят за това нещо, какво сме постигнали. С течение на времето, колкото повече отминава, ще разбираме какво сме направили.

 - В петъчния ден класирането на финала беше прието изключително радостно от феновете и цялата общественост. Успяхте ли да усетите в Швеция подкрепата от България?

 - Да, определено. Получихме много поздрави, успехът беше отразен във всички сайтове от цяла България. Подкрепа получихме от много хора, които дори не са свързани с клуба, също така и от други отбори ни се обадиха да ни поздравят. Хубаво е да усетиш, че си направил нещо, което е направило впечатление на хората в България.

 - Gothia Cup е най-големият турнир в света, успяхте ли да усетите наистина огромния мащаб на турнира и как мина той през Вашите очи?

 - Много труден, тежък и изморителен турнир. Събират се много мачове за кратко време – на ден по два, дори в един от дните на елиминации изиграхме три мача през 2 часа. Пътуванията са дълги между игрищата. Като цяло много тежък физически изморителен турнир, а и психически се натоварваш доста от трудните мачове, които играеш.

 - От няколко седмици сте с този набор, какво следва оттук нататък за набор 2004 на Ботев? Предстои участие в новосформираната група за юноши до 15 години, какви са амбициите Ви?

 - Амбициите са ми да подобрим още това ниво, което са достигнали. Както индивидуално, така и отборно. Предстои ни една тежка година в елитна група, която е нов формат за цяла България. Надявам се там да се представим по най-добрия начин, което го заслужаваме, защото сме добър отбор. Ще се борим да сме в челните места.

 - През миналия сезон бяхте треньор на набор 2003, където основна част от състава бяха няколко момчета от набор 2004. Отличават ли се те в момента при своите връстници и това, че са играли с година по-големи, отразило ли се е по някакъв начин на тяхното по-бързо израстване?

 - Да, те са лидерите в момента. Те са лидерите, върху които се гради отборът на набор 2004. Доста им помогна тази година в елитната група и се надявам оттук нататък да вдигнат още нивото, защото им предстои още една година в елитна юношеска група.

Последна промяна ( Събота, 21 Юли 2018 )