Юношите на Ботев с добро представяне на международен турнир в Банско

Е-мейл Печат ПДФ

Юношите на Ботев записаха добро представяне на международния турнир EVIMA CUP, който се проведе в Банско. "Канарчетата" от набор 2006 завършиха на второ място, "жълто-черните" от набор 2006 останаха на шестата позиция, а ботевистите от набор 2009 взеха бронзовите медали.

При набор 2006 момчетата на Милен Кунчев загубиха битката за трофея. В груповата фаза пловдивчани победиха ЦСКА-София с 1:0, сборен отбор от Ливан с 2:1 и Дунав (Русе) с 2:1, като записаха и равенство 1:1 с Берое. Във финалната среща "канарчетата" се изправиха срещу Динамо (Букурещ) и след нулево равенство в редовното време се стигна до изпълнение на дузпи, където пловдивчани отстъпиха с 3:5.

"Канарчетата" от набор 2007 участваха в надпреварата за набор 2006 и завършиха на шестата позиция. В груповата фаза възпитаниците на Стоян Ангелов записаха победи с 3:0 над Арда и 4:0 над Банско, но допуснаха поражение с 0:2 от Динамо (Букурещ). В срещата за 5/6 място пловдивчани загубиха с 1:2 от Берое.

"Жълто-черните" от набор 2009 също участваха при година по-големите и се поздравиха с бронзовите медали. Момчетата на Минчо Цветанов записаха 3 победи в груповата фаза - 2:0 над Лъвчета (София), 1:0 над Монтана и 3:0 над сборен отбор от Ливан. В полуфиналите "канарчетата" загубиха 0:3 от Динамо (Букурещ). В спора за третото място пловдивчани се наложиха с дузпи над сборен отбор от Ливан.