"Ботев 2002" спечели второто издание на "Купата на Капитана" (снимки)

Е-мейл Печат ПДФ

"Ботев 2002" спечели второто издание на турнира "Купата на Капитана", който се проведе на маломерните игрища на спортен комплекс "Оптимум" в квартал "Тракия" в Пловдив.

Участие в турнира взеха 8 отбора от набор 2000, които бяха разпределени в 2 групи по 4 отбора. В първата група попаднаха Ботев, Спартак (Пловдив), Сокол (Марково) и Тракия. Във втората група бяха Локо (Пловдив), Ботев 2002, миналогодишният шампион Борислав Първомай и Екохотел.

На първо място в група "А" се класира Спартак, който спечели и трите си мача. Втори остана Сокол с 6 точки, на трето място се класира Ботев с 3 точки и на последната 4-та позиция остана Тракия с 0 точки.

В група "Б" бе доста по-оспорвано и след здрава битка първенец стана Ботев 2002, който остави след себе си на 3 точки Локо Пловдив. Трето и четвърто място заеха съответно Борислав и Екохотел, които имаха по 3 точки, но заради победата на Екохотел в прекия мач, те заеха по-горното място.

Във финалната среща Ботев 2002 победи трудно с 2:1 Спартак и по този начин завоюва титлата. В мача за 3/4 място Сокол победи с 1:0 Локо Пловдив.

Освен отборните отличия организаторите раздадоха и няколко статуетки за отделни футболисти. За най-добър вратар бе избран Георги Ангелов от Локо Пловдив. Голмайстор на турнира стана Мирослав Манев с 4 гола от отбора на Сокол, а призът за най-добър играч на турнира бе връчен на Даниел Енчев от Спартак.

Всички отбори получиха и фланелки, които бяха направени специално за турнира.

Наградите бяха раздадени от Тони Стойнов, Динко Дерменджиев - Чико и заместник-кмета на район "Тракия" - Йордан Илиев.

"Много съм доволен от турнира. Получиха се много оспорвани мачове, като до последно не се знаеше кой ще стане първенец. Турнирът вече става традиционен и се надявам догодина да го разширим и в него да се включат още много отбори. Искам да благодаря на ръководството на Ботев за организацията на турнира.", заяви синът на Капитана Райко Стойнов - Тони Стойнов.

Фотогалерия от турнира вижте тук - част първа, част втора.

Отборите, които взеха участие:

Група "А"

БОТЕВ ПЛОВДИВ

СПАРТАК ПЛОВДИВ

СОКОЛ МАРКОВО

ТРАКИЯ

ГРУПА "Б"

ЛОКО ПЛОВДИВ

БОТЕВ 2002

БОРИСЛАВ ПЪРВОМАЙ

ЕКОХОТЕЛ - х. Здравец

Резултати и класиране в групите:

ГРУПА "А":

Резултати:

Ботев 3:0 Тракия
Спартак 1:0 Сокол
Сокол 2:0 Ботев
Тракия 0:4 Спартак
Ботев 1:2 Спартак
Сокол 3:0 Тракия

Класиране:

1. Спартак - 9т.
2. Сокол - 6т.
3. Ботев - 3т.
4. Тракия - 0т.

ГРУПА "Б":

Резултати:

Локо 1:0 Екохотел
Ботев 2002 1:0 Борислав
Борислав 1:0 Локо
Екохотел 0:4 Ботев
Локо 0:0 Ботев
Борислав 1:2 Екохотел

Класиране:

1. Ботев 2002 - 7т.
2. Локо Пд - 4т.
3. Екохотел - 3т.
4. Борислав - 3т.