ДИРЕКТНО: Ботев 99 - Спартак Пл 99

Е-мейл Печат ПДФ
1/4 финал - Републиканско първенство при набор 99 / 14 юни 2014, 18:00ч.
Минута на мача:FT
3:0
стадион: Коматево, Пловдив

Стартов състав:

С. Симеонов

Д. Калчев

Й. Захариев

В. Стоичков

Р. Рангелов

Б. Софков

Здр. Жилов

С. Полат

Б. Софков

Здр. Кехайов

М. Татаров

Старши треньор:

Румен Байрев

КОМЕНТАР НА ЖИВО:

 

КРАЙ НА МАЧА. Неприятна контузия получи Васил Стоянов, по-късно ще стане ясно какво е състоянието на футболиста.

70' Нова отлична възможност на "канарчетата", при която Васил Стоянов остана очи в очи с вратаря на Спартак, но ударът му мина покрай десния страничен стълб.

67 ГОООООЛ 3:0 за Ботев. Добра атака на "канрчетата" през центъра изведе Васил Стоянов сам срещу вратаря на Спартак Плевен и роденият през 2000 година нападател изигра хладнокръвно ситуацията и и направи преднината ни класическа.

66' Тарал пое топката от собствената си половина, излъга няколко футболисти в синьо и пусна отличен пас към Упинов, който от няколко метра реши да заложи на силата, вместо на точността и прати топката в аут.

61' Футболистите на Ботев организираха добра, многоходова атака, след която Васил Стоянов се озова в наказателното поле и шутира, но прати топката над вратата.

60' В последните минути играта на двата отбора е изпълнена с много грешки.

54' Последна смяна в състава на Ботев, терена напуска Здравко Жилов, в игра до края на мача Георги Павлов.

53' Гостите получиха правото да изпълнят два свободни удара в ляво от вратата на Симеонов, н и двете центрирания бяха предотвратени от "жълто-черната" отбрана.

46' Възпитаниците на Румен Байрев контролират изцяло случващото се на терена през втората част и усилено търсят трети гол във вратата на гостите от Плевен.

45' Пламен Упинов пробва изненадващ удар от около 22 метра, но стражът на гостите внимаваше и улови без проблем.

38' Отличен пробив на Полат по лявото крило, след което бързоногия футболист на "канарчетата" подаде на Васил Стоянов, който от 5-6 метра остана очи в очи със стража на сините, шутира, но прати топката право във вратаря.

37' Димитър Калчев центрира от дясно към наказателното поле на гостите и влезлия на смяна Стоянов засече топката с глава, но право във вратаря.

36' Начало на второто полувреме!

Три смени в състава на Ботев на полувремето. Терена напускат Здравко Кехайов, Рангел Кощурски и Мартин Татаров. В игра през второто полувреме -Юсуф Тарау, Пламен Упинов и Васил Стоянов.

35' Край на първото полувреме.

32' Димитър Калчев центрира от пряк свободен удар към наказателното поле на Спартак, където Кехайов се извиси над всички и засече топката с глава, но стражът на сините се намеси добре и спаси.

31' Жълто-черните направиха две опасни атаки, които завършиха с центрирания, но и в двете ситуации финалния пас бе неточен.

26' Здравко Кехайов пробва удар от около 20 метра, но топката прелетя над напречната греда.

21' Нов пропуск пред вратата на "жълто-черните". Гостите организираха атака по дясното крило, топката попадна във футболист в синьо на 20 метра пред вратата и той шутира изключително точно, като топката се насочваше към горния десен ъгъл на вратата на Симеонов, но стражът на канарчетата показа отново отличен рефлекс и запази мрежата си суха.

19' 2:0 за БОТЕВ ПЛОВДИВ. Здравко Кехайов получи топката по дясното крило и центрира в наказателното поле на Спартак, където Мартин Татаров с глава я прати в мрежата на сините за втори път.

17' След центриране от ъглов удар към вратата на Ботев се получи кратко разбъркване и последва удар към Симеонов, който със сетни усилия хвана топката точно пред голлинията.

16' След бурното начало играта се изравни и се води между двете наказателни поле.

11' Първа добра възможност за гостите, които пробваха по дясното крило. Топката бе центрирана в наказателното поле на Ботев, където футболист в синьо я засече с глава, но Симеон Симеонов се намеси отлично и улови влизащата в долния десен ъгъл на вратата топка.

11' Дъждът над Коматево почти намаля и условията за игра се нормализират.

10' Футболист на Спартак получи жълт картон за бавене на времето. Играчът с номер 17 разкара топката, след като главния съдия бе отсъдил нарушение за "канарчетата" и заслужено бе санкциониран с жълто.

8' Здравко Кехайов проби по десния фланг и се озова на добра позиция близо до вратата на Спартак, но опитът му за извеждащо подаване бе неуспешен.

6' 1:0 за БОТЕВ Пловдив. Божидар Софков получи топката пред наказателното поле на Спартак, навлезе в него и шутира, топката рикошира леко в тяло на защитник в синьо и се оплете в мрежата на гостите от Плевен.

5' Опасен пробив на Сонер Полат по левия фланг завърши с центриране, но стражът на гостите улови топката от втория опит.

1' Начало на мача.  Футболистите на Ботев изпълниха първи центъра.

Двата отбора излизат на терена, но дъждът над стадиона се засилва.

Минути преди началото на двубоя, над естествения терен в Коматево се изля проливен дъжд, който ще забави началото на срещата с малко.

Двата отбора вече са в Коматево и след броени минути ще стартират загрявката си.

Ботев посреща Спартак (Плевен) в първи 1/4 финал от Републиканското първенство при набор 99. Двубоят е на 14 юни (събота) от 18:00ч. и ще се играе на естествен терен №1 на базата в "Коматево".

Всички новини преди срещата:

Юношите от набор 99 тренираха в отлично настроение преди първия четвъртфинал със Спартак (снимки)

Да подкрепим юношите срещу Спартак в събота!

Ботев срещу Спартак Плевен за Републиканско първенство при набор 99

Байрев след реванша с ДИТ: Изключително тежък мач, щастлив съм от победата

Ботев е на 1/4 финал за Републиканското при набор 99 след невероятен обрат в София!

ДИРЕКТНО: ДИТ 99 1:2 Ботев 99

Ботев с минимален аванс пред ДИТ след първия осминафинал от Републиканското при набор 99 (снимки)

СНИМКИ: Ботев с последна тренировка преди 1/8-финала с ДИТ

Ботев посреща ДИТ в първи 1/8 финал от Републиканското при набор 99

Ботев срещу ДИТ в 1/8 финалите за Републиканското първенство при набор 99

БФС обяви датите за провеждане на републиканското първенство при набор 99

Стартов състав:

Старши треньор:

Красимир Гъдулков